Nuorten valtakunnalliset ottelut 6.-8.2

10.02.2016

ottelukatsauskuva

honka2 bp

Namikan juniorijoukkueet ovat pelanneet viimepäivinä lukuisia valtakunnallisia otteluita.

A-poikien molemmat valtakunnallisen 1. divisioonan joukkueet pelasivat hyvät ottelut. HNMKY 97/98 hoiti voiton KTP2 vastaan Kotkassa ja HNMKY 99 venyi hienoon voittoon kauden parhaalla esityksellään sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Korihaita vastaan Malmilla.

B-pojat pelasivat kolme ottelua valtakunnallisissa sarjoissa. SM-sarjassa Namika ei onnistunut yllättämään sarjan kärkijoukkuetta MuKi:a, joka on tähän mennessä voittanut yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki ottelunsa. Valtakunnallisessa 1. divisioonassa EBT kaatui sunnuntaina. Maanantaina kakkosjoukkueiden kohtaamisessa Honka vei pidemmän korren.

C-juniorit pelasivat SM-sarjoja kolmen joukkueen voimin. Kaikki joukkueet hoitivat rankan turnauspäivän puhtaalla pelillä voittaen kaikki ottelunsa.

Kuvat: Harri Vallila

A-pojat valtakunnallinen 1. divisioona

KTP 2 - HNMKY, 46-86

A-poikien valmentaja, Kari Kämppi:

kari"Teemana oli agressiivinen puolustuspeli, painostaa vastustajan pallolista pelaaja ja vaikeuttaa pallon liikuttamista. Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa erittäin hyvin ja pidettyä vastustajan 46 pisteessä. Hyökkäyspäässä jouksimme hyvin kenttää saaden paljon nopeita hyökkäyksiä kiitos hyvän puolustuspelin. Hyvä esitys koko joukkueelta."

HNMKY 99 - Korihait, 86-73

ap hos

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Pelasimme monella tapaa kauden parhaan ottelumme. Yksi erityinen piirre oli tasaisuus, pystyimme koko ottelun ajan tasapainoiseen puolustustyöskentelyyn ja onnistuimme keskittymään omaan toimintaamme lähes kympin arvoisesti. On turhaa edes miettiä yksittäisi onnistujia, koska olimme joukkue isolla J:lla. Pojat ovat tehneet hyvää työtä joukkueena pelaamisen ja joukkueena elämisen kanssa ja saivat tästä hienon kiitoksen voitolla yhdestä sarjan kärkipään joukkueista. Peli osoitti, että kun pystymme jatkamaan nöyrää työntekoa, niin voimme voittaa minkä joukkueen tahansa sarjassa. Seuraava ottelu on onneksi taas todellinen tasonmittari, kun vastaan tulee Kaarinan Ura."

B-poikien SM-sarja

BPojat_rgb

HNMKY - MuKi, 67-99

B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

janisalo_140x160"Muki pelasi meitä vastaan hyvin. Pyrimme heti ottelun alussa aktiiviseen puolustukseen, mutta emme onnistuneet ottamaan pallon liikettä pois vastustajalta haluamallamme tavalla. Muki otti eroa jo avausneljänneksellä. Erityisesti tämän tason joukkuetta vastaan on tärkeää, että jokainen on koko ajan sisällä joukkueen puolustuskonseptissa ja valmiina antamaan itsestään kaiken kentälle.

Vastustajan liikkuva hyökkäyspään toteuttaminen aiheutti meille vaikeita 1vs1 tilanteita, jotka Mukin avainpelaajat onnistuivat voittamaan suoraviivaisesti ja viimeistelemään kovilla prosenteilla. Jouduimme apurotaatioihin ja vastustaja pääsi meidän hävityistä 1 vs 1 -tilanteista monistamaan hyvillä valinnoilla ja pallon liikkeellä laadukkaita heittopaikkoja sekä lähietäisyyksiltä että 3 pisteen viivan takaa.

Ottelun loppupuolella myös me saimme palloa liikeelle paremmin ja erityisesti Felix Tikkanen vakuutti otteillaan ja latasi hyvin pedatuista paikoista kaukoheitot koriin.

Meillä oli ottelussa tilanteita kun saimme joukkuepuolustukseemme aktiivisuuta ja sitä kautta stoppeja. Tuolloin pääsimme hyödyntämään vahvuuksiamme nopeissa hyökkäyksissä. Tuo aktiivisuus meidän pitää löytää jokaisessa pelissä, jokaisessa vastustajan pallonhallinnassa."

B-poikien valtakunnallinen 1. divisioona

HNMKY 2 - EBT, 69-58

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko3"Tulimme otteluun erinomaisella peli-ilmeellä ja pelasimme haluamallamme korkealla temmolla. Aktiivinen puolustus aiheutti vastustajalle vaikeuksia, voitimme kaksinkamppailuja ja hyökkäyspäässä pelasimme liikkuvasti.

Toisella puoliajalla emme aivan kyenneet pitämään pelin alun pelitemmosta ja liikkeestä kiinni, vastustaja pääsi paremmin peliin mukaan. Kuitenkin peli pysyi hyvin hallussamme, kun puolustus- ja levypallopelimme oli hyvällä tasolla

Kokonaisuutena ehjä ja tasapainoinen joukkue-esitys, johon kaikki 10 pelaajaa toi tärkeän panoksensa"

Honka 2 - HNMKY 2, 82-68

jarkko3"Tasaisen ensimmäinen viiden minuutin jälkeen eka puoliaika oli Hongan hallintaa, koska he pelasivat erittäin kovalla energialla kummassakin päässä kenttää ja olivat paljon kovempia kaksinkamppailuissa. Päästimme Hongan tekemään liian helppoja koreja erityisesti ajoista ja hyökkäyslevypallojen jälkeen. Puolen kentän joukkuehyökkäyksessämme toteutus ei ollut parhaalla tasolla ja menetimme palloa liikaa, mutta nopeista hyökkäyksistä tehdyt helpot korit pitivät meidät yhdeksän pisteen isku-etäisyydellä puoliajalle mennessä.

Puoliajalta tulimme erittäin valmiina pelaamaan, olimme kovempia kaksinkamppailuissa ja saimme korinalustaa hyvin suojeltua. Tämä avasi helppoja korintekoja toiseen päähän, jotka hyödynsimme hyvin. Myös puolen kentän hyökkäykseen tuli kaivattua liikettä ja suoraviivaisuutta.

Käytyämme johdossa kolmannen erän lopussa, neljättä erää kamppailtiin pitkään tasapäisesti, mutta Hongan kestävyys ja henkinen kantti oli nyt meitä luokkaa parempaa lopussa.

Summahallilla nähtiin kahden aktiivisesti pelaavan joukkueen korkeatasoinen ja fyysinen vääntö. Hongan tekemät 82 pistettä oli kuitenkin meidän kannalta liikaa, tekemämme 68 pistettä on sellainen lukema, joka hyökkäyspään näkökulmasta mahdollistaa pelin voittamisen."