Nokia heitti Namikan U19-tytöt kumoon Nokialla

HNMKY lähti lauantaina pelaamaan Nokialle U19-tyttöjen SM-runkosarjan kolmanneksi viimeistä kierrosta. Peliin vierasjoukkue lähti poikkeuksellisella taktiikalla pitämään matalampaa tempoa ja tukkimalla korinteko väylät läheltä koria.

(kuva Harri Vallila)

(kuva Harri Vallila)

 

 

 

Vierasjoukkueen taktiikka toimi alkuun erittäin tehokkasti ja 7 minuutin jälkeen Namika oli ottelussa kuskin paikalla numeroin 19 – 3. Ottelu eteni hitaassa mutta säännöllisessä rytmissä viimeiselle neljännekselle. Vierasjoukkue HNMKY sai luotua pienen eron, mutta kotijoukkue sai sen kurottua joka kerta. Ottelun viimeisen reilun viisi minuuttia kotijoukkue BC Nokia voitti 17 – 0. Nokia rupesi upottamaan kolmen pisteen heittoja kuin liukuhihnalta ja Namikalta ei löytynyt enää riittävää röyhkeyttä tehdä koreja järjestelmällisesti. Loppulukemat kaksivaiheisen ottelun jälkeen kotijoukkue BC Nokialle 58-52.

 

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit ottelusta: “Ottelun positiivisin asia oli Katariina Kaikkosen paluu kentille 11 kuukauden kuntouttamisen jälkeen. Lisäksi Meri Mäkelä häärii tehokkaasti pitkän iltapuhteen poikkeuksellisessa roolissa. HNMKY:n viimeiset kaksi runkosarjapeliä pelataan MPH:lla 24.3. Catziä ja 7.4. Orimattilan Jymyä vastaan. Paikka neljän joukossa on jo varma, mutta sijoitus neljän joukossa on vielä täysin auki. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta!”