Miehille ja naisille vierastappiot viikonlopun kierrokselta

04.12.2017

HNMKY:n miesten- ja naisten edustusjoukkueet pelasivat kummatkin kierroksen sarjoissaan sunnuntaina. Miehet kohtasivat sarjan kärkikahinoissa tiukasti olevan MuKi:n paikallisottelussa Munkkiniemessä. Naiset vierailivat radan toisella puolella Helmi Centerissä, Helmi Capitalsin kotisalissa.

tuke miehet (kuva Harri Vallila)

Miehet kohtasivat vuoden kolmanneksi viimeisessä ottelussaan MuKi:n vieraspelissä sunnuntaina. Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden vaihtaessa koreja tasatahdissa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen (25-21) molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan ja koreja vaihdettiin harvempaan tahtiin toinen ja kolmas neljännes. Kotijoukkueen ollessa hienoisesti niskan päällä ennen viimeistä neljännestä (62-55) löysi vierasjoukkue uudestaan toisiaan (21 syöttöä joukkueena) hyökkäyspäässä. Viimeisen erän onnistumisesta huolimatta heikko viimeistelyprosentti kaarentakaa (22%) ja vapaaheittoviivalta(17%) kavensi vierasjoukkueen mahdollisuuksia voittaa ottelua. Summerin soidessa viimeistä kertaa taululla lukemat 81-77 kotijoukkue MuKi:n hyväksi.

Miehillä on vielä ennen joulutaukoa kaksi ottelua. Sunnuntaina 10.12, kun JyWe saapuu Malmille ja sunnuntaina 17.12 Loimaan Bisons saapuu vuoden viimeiseen otteluun MPH:lle.

HNMKY:n naiset kohtasivat sunnuntaina kierroksellaan paikallisvastustaja Helmi Capitalsin vieraissa. Ottelu alkoi vierasjoukkueen osalta hyökkäyspään ilotulituksella ensimmäisellä neljänneksellä (16-25). Kotijoukkueen puolustuksen tiivistyessä vierasjoukkue ei enää löytänyt ensimmäisen neljänneksen tavoin hyviä korintekopaikkoja (2. neljännes 23-7 ja 3. neljännes 18-8). Viimeisellä kymmen minuuttisella hyökkäyspäässä heittopaikkoja taas aukesi systemaattisesti (16-14). Ottelun lopputulos kotijoukkueen hyväksi 73-54.