You are here

B-pojille tappio tuliaisiksi Tampereelta.

06.03.2017

HNMKY:n B-pojat vierailivat Tampereen Pyrinnön kotihallissa legendaarisessa Pyynikin palloiluhallissa. Vastustajan kovuus tiedettiin etukäteen, sillä Pyrintö löytyy sarjataulukosta sijalta 4. Edellisessä ottelussa Malmin Palloiluhallilla ottelu päättyi Pyrinnön selvään voittoon. Nyt ottelu oli selvästi tasaisempi.

Pyrinnön hyvä toinen neljännes päästi kotijoukkueen pienoiselle karkumatkalle, josta vierailijat eivät enää toipuneet. Toisella puoliskolla Namika sai selvästi puhtia peliinsä ja voittikin 3. ja 4. jakson, mutta voitto jäi tällä kertaa ottamatta ja sarjapisteet Tampereelle lukemin 88-74.

B-poikien päävalmentaja Jani Salo kommentoi ottelua: "Painettiin ensimmäinen neljännes tasaisesti. Pyrintö nosti pelin tempoa toiselle ja jäimme hieman telineisiin. Tamperelaiset ottivat kaulaa voitettuaan toisen neljänneksen 27-14. Toisen puoliajan olimme hyvin sisällä ottelussa ja pystyimme vastaamaan urheilullisen vastustajan asettamaan haasteeseen paremmin. Kuroimme eroa päätöspuoliskolla kahdella pisteellä, mutta tällä kertaa ansaitut sarjapisteet Pyrinnölle.

Vastustajan urheilullisuus ja taidokkaasti toteutettu ajoautomaatiopelaaminen aiheutti meille vaikeuksia 1vs1 tilanteissa. Jäimme tilanteissa jälkeen ja jouduimme rikkomaan. Joukkuevirheet täyttyivät nopeasti ja Pyrintö onnistui luomaan eroa  pelkästään vapaaheitoilla 18 pisteen verran.
Hyökkäyslevypalloja ja uusia heittoyrityksiä annoimme liikaa. Viimeistelimme sekä kahden että kolmen pisteen heitot tänään kovilla tarkkuuksilla, mutta heittomäärät olivat selvästi vastustajaa pienemmät.  Sulkemisen merkitys korostuu erityisesti tälläistä kovaa irtopalloihin tulevaa urheilullista joukkuetta vastaan.
Nikolas Kataja nousi esiin vahvoilla peliesityksillään. Hän oli pelimme moottorina nostamassa pelitempoa toisen puoliajan alussa kun saimme siirtymätilanteisiin vauhtia. Santeri Korander viimeisteli varmasti ja heitti kaukoheitot tarkasti."
17198570_1631088270238847_444592274_n
B-poikien hyvä toinen puoliaika ei riittänyt voittoon sunnuntaina (kuva Harri Vallila)