A-tytöt voitokkaina ryöstöretkellä, A-pojille vierastappio

06.03.2017
HNMKY:n A -tytöt jatkoivat SM -sarjaa hiihtolomatauon jälkeen Tampereella. Edellinen ottelu oli päättynyt Namikan voittoon kahdella pisteellä Malmilla ja Pyrintö oli sarjataulukossa yhden voiton erolla kolmantena ja HNMKY neljäntenä. Odotettavissa oli siis tiukka ja kova kamppailu kolmannesta sijasta sarjataulukossa. Ottelualkoi kotijoukkueen hallinnassa, Pyrintö painosti koko kentällä ja Namikan kompuroi. HNMKY:llä ei pysynyt pallo hallussa, kuljetettiin jalkaan, syötettiin suoraan sivurajasta yli ja muuta vastaavaa. Kuuden minuutin jälkeen peli oli Pyrinnölle 15 – 4 ja Namikalla kahdeksan pallon menetystä. Tämän jälkeen vierasjoukkue pääsi hieman peliin mukaan, sai onnistumisia hyökkäyspäässä ja sai kurottua erän loppuun eron kahteen pisteeseen. Toisessa erässä edelleen Pyrinnön pelikovuus aiheutti HNMKY:lle vaikeuksia hyökkäyspäässä, lisäksi Tamperelaiset hakivat paljon hyökkäyslevypalloja. Puoliajalla Pyrintö johti 34 – 29. Kolmannella jaksolla Namika rupesi pitämään pallosta parempaa huolta ja pääsi hyökkäyksissä omiin ratkaisuihin, heitotkin upposi paremmalla prosentilla. Kolmannen jälkeen ottelu oli kääntynyt vierasjengin eduksi 8 pisteellä. Viimeisessä erässä väännettiin tasaisesti, Namika pääsi vapaaheittoviivalle erässä peräti 11 kertaa Pyrinnön neljää vastaan. Sarjapisteet matkasi Helsinkiin ja HNMKY nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Sarjaa on vielä kolme kierrosta jäljellä, joten lopulliset runkosarjasijoitukset ratkeavat lähiviikkoina. Seuraavan kerran HNMKY:n tytöt pelaavat SM -sarjaan tämän viikon lauantaina Espoonlahdessa EBT:tä vastaan.