Olet täällä

A-tytöt voitokkaina Kotkassa, A-pojille kahden voiton viikko.

21.11.2016

A -tytöt kauden ensimmäiseen vierasvoittoon.

Namikan A -tytöt lähtivät haastamaan Kotkaan perinteistä Peli-karhujen joukkuetta. Ottelu alkoi vauhdikkaasti neljällä kolmenpisteen korilla, joista kolme oli kotijoukkueen.

Vierasjoukkueen tavoite oli laittaa kova paine Peli-karhuille koko kentällä alusta asti. Alun muutaman nukahduksen jälkeen rupesi kova paine pakottamaan Peli-karhut menetyksiin, joista namikan tytöt pääsivät juoksemaan helppoja koreja. Peli-karhut menivät paikka puolustukseen, joka tyrehdytti namikan hyökkäyksen. Joanna Kallela piti kuitenkin 21 pisteellä huolen, että Namika lähtee pitkälle tauolle neljän pisteen johdossa. Toiselle puoliajalle Namikan tavoite oli olla entistä kovempi puolustuspäässä ja kääntää levypallot itselleen. Kolmannessa erässä Peli-karhut sai tehtyä ensimmäisen pisteensä vasta kuuden minuutin jälkeen, lisäksi irtopallot tarttui vierasjoukkueelle. Neljäs erä alkoi Namikan 14 pisteen johdossa. Peli-karhut kuitenkin aloitti neljännen 5-0 runilla, paikkaprässi ja paikka jälleen sekoitti hieman vierasjoukkuetta. Kuitenkin Namika otti jälleen otteen itselleen ja piti huolen, että yhdeksää pistettä lähemmäs kotijoukkue ei enää pääse. Ottelun lopputulos 64-82, oli kaikkien kymmenen pelaajan kovan puolustuspelaamisen ansiota. Onnistunut puolustus johti myös hyvään hyökkäämiseen ja 82 pistettä on kauden korkein pistemäärä. Tästä on hyvä lähteä peräti seitsemän kotiottelun putkeen, seuraavan kerran A -tytöt esiintyvät 26.11. klo 14.00 MPH:lla.

kata-atytot

A-tytöt onnistuivat voittamaan vieraissa lauantaina. (Kuva Harri Vallila)

A-poikien viikkosaldo kaksi vakuuttavaa voittoa.

Keskiviikon myöhäisillan ottelussa Martinlaaksossa vastaan asettui PuHu Juniorit. Ottelu lähti liikkeelle vauhdikkaasti molempien joukkueiden tehdessä koreja vuorotellen. PuHu pelaa vauhdikasta koripalloa ja sai Namikan ensimmäisellä puoliajalla ulos omasta pelistään. Hyökkäyspään ratkaisut olivat liian nopeita tilaa kentällä ollessa enemmän, kun on totuttu. Toisella puoliajalla HNMKY alkoi pelaamaan kurinalaisemmin omaa peliään molemmissa päädyissä ja repäisi eron parhaimmillaan 30p tuntumaan. Ville Tahvanaisella oli viimein se heittopäivä, mitä on odoteltu (3p 6/11), ja hänen hyökkäyspään onnistumiset vapautti joukkueen lentoon. Tärkeät sarjapinnat matkasivat Helsinkiin pistein 104-77

Lauantaina vastaan asettui kotisalissa Karkkilan Urheilijat. Karkkila tiedettiin nopeaksi, pieneksi ja paljon kaaren takaa heittäväksi joukkueeksi. Kurinalainen puolustus ja levypallopeli kuuluivat pelisuunnitelmaan alusta asti. HNMKY pelasi lähes kauden parhaan kokonaisuuden onnistuen tasapainoiseen puolustusesitykseen 40 minuutin ajan. Sami Tahvanaisella oli tärkeä rooli Karkkilan Hannes Koskisen pysäyttämisessä, tämä kuitenkin katkesi Samin nilkkavammaan ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla hienon ottelun pelannut Benjamin Vanninen onnistui Koskisen pysäyttämisessä erinomaisesti, mikä siivitti Namikan rutiinivoittoon lukemin 103-76. Ville Tahvanainen jatkoi kaaren takaa osumistaan (8/14). Joukkueen hyvästä vireystilasta kertoi myös se, että jokainen 9 pelaajaa toivat äärimmäisen suuren panoksen joukkueen eteen kentällä.