Olet täällä

A-tytöt jälleen kovia kotonaan, A-pojille harmittava tappio Lahdessa keskiviikkona.

30.01.2017

A-tyttöjen SM -sarjan sarjakärki kävi testaamassa HNMKY kotitaikaa

HNMKY pääsi lauantaina tosissaan testaamaan kotikentän merkitystä, kun Helmi basket saapui MPH:lle. Syksyn pelissä Helmeä vastaan Namika pyristeli ensimmäiset 15 minuuttia mukana, jonka jälkeen Helmi meni menojaan 48 pisteen voittoon. Tuolloin Namika pakotettiin 46 menetykseen, joten pallosta huolehtiminen oli iso teema tässä pelissä. Kotijoukkue lähti peliin pukuhuoneesta erittäin latautuneena täynnä voitontahtoa. Heti ottelun alusta näki, että Namika on valmis laittamaan itsensä likoon pelissä.

Ensimmäinen erä eteni pienessä kotijoukkueen johdossa ja erä päättyi lukemiin 18 – 13. Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui, HNMKY riisti toisessa erässä peräti kuusi kertaa ja sai venytettyä ero puoliajalle vielä kahdella pisteellä. Kolmas erä on perinteisesti ollut haastava MPH:lla vieraileville joukkueille, tällä kertaa kolmas erä meni vierasjoukkueelle. Helmi heitti kolmannessa erässä peräti viisi kolkkia sisään ja näin viimeiseen erään lähdettiin kahden pisteen kotijohdossa. Neljäs erä oli tasaista lähes korikorista kamppailua, kuitenkin kotijoukkue onnistui venyttämään eroa ja voitti ottelun 10 pisteellä. Pelissä HNMKY hävisi poikkeuksellisesti levypallot, mutta onnistui kauden parhaimpaan suoritukseen menetysten määrässä, niitä kirjattiin Namikalle 35 kappaletta vähemmän kuin syksyn pelissä eli 11 kappaletta. Seitsemän kotiottelun putki päättyy tämän viikon lauantaina kun sarjakolmonen Honka 1 saapuu MPH:lle klo 11.45 pelattavaan peliin. Namikan A -tytöt on edelleen voittamattomia Malmin palloiluhallilla tämän kauden SM -sarjassa, tervetuloa kannustamaan ja nauttimaan vauhdikkaasta Namikan koriksesta!

15327558_1523905477623794_679248110_n

A-tyttöjen kotitaika sai jatkoa voitolla Helmi Basketista. (kuva Harri Vallila)

A-pojat kävivät keskiviikkona vierailemassa Lahden suurhallissa Namika Lahti Junioreiden vieraana. A-pojat lähtivät peliin seitsämän voiton voittoputkesta ja edellinen peli Malmilla päättyi HNMKY:n selvään voittoon. Nyt asetelmat olivat kuitenkin erilaiset ja kotijoukkue Lahti oli selvästi valmistautunut peliin huolella. Lahti pelasi puolustupäässä aloitteellisesti ja aiheutti näin päänvaivaa vierailijoiden takamiehille. Itse peli eteni tasaisissa merkeissä koko ottelun ajan. Kumpikaan joukkue ei päässyt repimään eroa vaan peli eteni kori korilta. Neljänellä neljänneksellä kotijoukkue laittoi vapaita heittoja koriin kun taas vaikeisiin ratkaisuihin pakotetut vierailijat heittivät heittonsa ohi. Jatkoajalla Lahti painosti hienosti vierasjoukkeen vaikeisiin heittoihin ja laittoi itse heitot koriin. Pisteet jäivät tällä kertaa Lahteen loppunumeroilla 69-65.

Joukkueen valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi kamppailua seuraavasti:"Ottelu oli tiukka ja tasainen taistelu läpi matsin, joka ratkesi pieniin asioihin. Puolustuksemme oli hyvällä tasolla levypallopeliä lukuun ottamatta, pystyimme pakottamaan Lahden avainpelaajat haluamiimme ratkaisuihin ja pitämään Lahden pienissä pisteissä. Hyökkäyksessä meillä ei pallo liikkunut riittävästi ja jouduimme liian pakotettuihin ratkaisuihin. Menetyksiä (29) tuli jälleen liikaa. Jatkoajalla meillä oli voiton avaimet käsissämme, mutta sorruimme huonoihin ratkaisuihin ja menetyksiin, joista Lahti rankaisi armotta. Kunnia vastustajalle, ottelu oli tasokas, jonka voiton Lahti ansaitsi."

16402176_1588385574509117_444892275_n

A-pojat joutuivat tyytymään tappioon jatkoaika pelissä keskiviikkona (kuva Harri Vallila)