Y-Care työpajan avoimet paikat

Y-Care työpaja etsii nuoriso-, liikunta- ja hyvinvointialasta kiinnostuneita alle 29-vuotiaita nuoria työpajajaksolle.

Työpajajakso koostuu käytännössä työvalmennuksesta (työkokeilu/työharjoittelu) sekä yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Työpajajakson kesto ja sisältö vaihtelevat yksilöllisten tavoitteiden mukaan. Jokainen jakso räätälöidään yksilöllisesti tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Työvalmennuksessa on etua ulospäinsuuntautuneesta luonteesta ja positiivisesta asenteesta. Innostuneisuus ja halu työskennellä ihmisten kanssa ovat tärkeitä ominaisuuksia ohjaajalle. On hyvä jo etukäteen tiedostaa, että eteen tulla henkisesti hyvinkin haastavia tilanteita, joten rauhallisuus ja ”hyvät hermot” auttavat jaksamaan haasteissa.

Yli 3kk mittaisissa työpajajaksoissa nuoren on esitettävä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote; Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002).

 

Esimerkkejä työvalmennuspaikoista ja työn sisällöistä, joihin voit hakea:

Iltapäiväkerho-ohjaajan työpajapaikkoja

Iltapäiväkerhossa toimit ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden kanssa koulun jälkeisessä iltapäivätoiminnassa. Päivä koostuu lasten kanssa pelaamisesta, läksyissä avustamisessa sekä ohjatun toiminnan toteuttamisesta. Iso osa työtä on myös vanhempien kohtaaminen ja heidän kanssaan yhteistyön tekeminen. Työtehtävät ovat monipuolisia ja päivien sisällöt vaihtelevat suuresti. Työ on siis aina mielenkiintoista ja positiivisella tavalla ennalta-arvaamatonta. Iltapäiväkerhopaikkoja on tarjolla ympäri pääkaupunkiseutua.

Leikkipuisto-ohjaajan työpajapaikkoja

Leikkipuistot tarjoavat turvallisen ajanviettopaikan ja mielekästä tekemistä lapsiperheille ja koululaisille. Leikkipuistoissa järjestetään ohjattua ulko- ja sisätoimintaa lapsille, lapsiperheille ja varhaisnuorille arkisin klo 9.00-17.00 välisenä aikana. Helsingissä on yli 60 leikkipuistoa.

Nuorisotalo-ohjaajan työpajapaikkoja 

Nuorisotalo-ohjaajan työpajapaikkoja tarjoavat useat järjestöt ja Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskus. Helsingissä on yli 60 erilasta nuorisotilaa ympäri Helsinkiä. Kohderyhmämänä ovat pääsääntöisesti 10–18-vuotiaat nuoret. Työtehtävät ovat monipuolisia ja päivien sisällöt vaihtelevat suuresti. Työ on siis aina mielenkiintoista ja positiivisella tavalla ennalta-arvaamatonta. Työ on ilta ja viikonloppupainotteista.

Liikuntakerhojen ohjaajan työpajapaikkoja

Helsingin NMKY:n ja yhteistyökumppanien liikuntaerhoissa kohtaat asiakkaita vauvasta vaariin. Liikuntakerhojen sisällöt ovat monipuolisia ja ne sijaitsevat ympäri Helsinkiä, joten työ sisältää paljon matkustamista Helsingin sisällä.

 

Mikäli listalla ei ollut sinulle sopivaa paikkaa voit silti olla yhteydessä. Etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva työpajajakson työvalmennuspaikka.

Mikäli olet kiinnostunut työpajajaksosta Y-Care työpajassa, niin ota yhteyttä:

Tomi Helvelahti
Y-Care työpajan yksilövalmentaja
p. 050 463 3636
tomi.helvelahti@hnmky.fi

Iisa Karsten
Y-Care työpajan yksilövalmentaja
p. 050 562 4280
iisa.karsten@hnmky.fi