Olet täällä

Helsingin NMKY teki sopimuksen NCC:n kanssa Namika Areenan rakentamisesta

23.03.2022

Helsingin NMKY on sopinut NCC:n kanssa urheiluareenan rakentamisesta Helsingin Pakilaan. Syksyllä 2023 valmistuva Namika Areena täyttää toteutuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta koripalloareenasta. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 12,0 miljoonaa euroa.

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama noin 3500m2 uusi urheiluareena Helsingin Pakilaan. Areena tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa sekä Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta. Areenan rakentamisen mahdollistaa Helsingin NMKY:n Tukisäätiö, jonka varallisuus muodostuu Hotel Arthurin liiketoiminnan voitosta sekä kiinteistöomistuksista.

- Namika Areena on erittäin merkittävä hanke Helsingin NMKY:lle niin historian kuin tulevaisuuden näkökulmista. Urakkasopimuksen myötä käynnistyy Namika Areenan toteutusvaihe ja unelma Helsingin NMKY:n omasta liikunta-areenasta on entistä lähempänä!”- Kommentoi Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen NCC:n kanssa tehty sopimusta.

Kuten NCC:n julkaisemassa tiedotteessakin kerrottiin, Namika Areena luo hienot puitteet koripallon pelaamiselle, joka tulee olemaan areenan päälaji. Pääareenalle rakennetaan FIBA-parketti ja neljä areenakoria, joten se mahdollistaa koripallon pelaamisen kahdella lohkolla täyden koon kentällä. Pienempää monitoimikenttää voi hyödyntää myös muiden lajien pelaamiseen. Areenalle tulee myös lämmittelyalue, taitosali, puku- ja pesutilat, varastotiloja ja ravintola. Ulkona voi kesäisin pelata muun muassa katukorista.

- Rakennuksen toiminnallisuus ja kestävyys on asetettu areenassa etusijalle. Runko ja kuvioitu julkisivu ovat betonia. Lisäksi talotekniset ratkaisut, kuten ilmanvaihto, lämmitys ja valaistus, on suunniteltu nykyaikaisina energiatehokkaina ratkaisuina, kertoo yksikön johtaja Joonas Saikkonen NCC:ltä.

- Meitä on iso, sitoutunut ja motivoitunut Helsingin NMKY yhteisö, jotka kaikki odottavat Namika Areenan valmistumista! Areenaa tehdään arvokkaalle kohderyhmälle; Lapsille ja Nuorille. Se haastaa projektia onnistumaan kaikilla mittareilla! – Huhtinen kommentoi fiiliksiä projektin etenemisestä.