Olet täällä

Musiikkiopiston syyskausi 2021 saatiin toteuttaa pitkästä aikaa lähiopetuksena

13.01.2022

Vuonna 1966 perustettu Helsingin NMKY:n musiikkiopisto tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille monipuoliset mahdollisuudet harrastaa musiikkia. HNMKY:n musiikkiopistossa voi opiskella soittoa, laulua, musiikinteoriaa ja sävellystä joko musiikkiopisto- tai avoimella linjalla. Varsinaisen musiikkiopiston lisäksi lapset, aikuiset ja seniorit voivat opiskella musiikkiopiston avoimella linjalla, jossa opiskelu on musiikin tyylilajin ja ohjelmiston suhteen vapaavalintaista ja myös tasokurssien suorittaminen vapaaehtoista.

Syyskausi 2021 musiikkiopistossa saatiin pitkästä aikaa toteuttaa lähiopetuksena. ”Tätä oltiin odotettu innokkaasti sekä opettajien että oppilaiden keskuudessa! Juhlasalissa pidetyt oppilaskonsertit keräsivät paljon iloisia esiintyjiä ja kotiväkeä. Monet etäopetuksen aikana taukoa pitäneet harrastajat palasivat opintojen pariin ja saimme myös uusia oppilaita.” Kertoo musiikkiopiston rehtori Anu Kurkaa.

Sinfoniaorkesteri pääsi myös järjestämään 3 hienoa konserttia syyskauden aikana. Sekä orkesterin jäsenten että yleisön innostus päästä pitkän tauon jälkeen syyskaudella kuulemaan elävää orkesterimusiikkia oli käsin kosketeltava. Esiintyminen yleisölle on aina oma hieno elämyksensä niin yksilö- kuin ryhmämusisoinnissa ja monille tärkeä harrastuksen motivaation ylläpitäjä.