Olet täällä

Iltapäiväkerhotoiminta kasvanut 20 vuodessa hurjaa vauhtia

03.01.2022

Lapset tarvitsevat tutun ympäristön, turvallisia aikuisia ja mielekästä tekemistä iltapäivisin. Helsingin NMKY järjestää liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa 1.-2. -luokkalaisille 11:ssä eri toimipisteessä.

Helsingin NMKY järjestää eka- ja tokaluokkalaisille koululaisille liikunnallista iltapäivätoimintaa turvallisessa ympäristössä koulupaikan välittömässä läheisyydessä. Syksyllä 2021 iltapäiväkerhotoiminnassa oli mukana noin 700 lasta ja 72 ohjaajaa. Iltapäiväkerho toimii tiloissa, joissa on säännöllisesti käytössä liikuntasali ja hyvät ulkoilualueet.

Syksyn kohokohtia ovat olleet iltapäiväkerhotoiminnan 20 vuotisen taipaleen juhlistaminen työntekijöiden kesken. Koronatilanteen helpottaminen alkusyksystä avasi myös paljon mahdollisuuksia toiminnan järjestämiseen monipuolisemmin”, kertoo Helsingin NMKY:n lapsi- ja perhetyön kehityspäällikkö Tuomas Mäkelä.

Iltapäiväkerhotoiminta on saanut alkunsa Pakilan toimintakeskuksella syksyllä 2001. Silloin lapsia oli 19 ja toiminta järjestettiin toimintakeskuksen aulassa, sillä muissa tiloissa toimi montessoripäiväkoti. Vuosien saatossa toiminta on laajentunut keskustan suuntaan ja sieltä itään ja malmin alueelle. Nyt Helsingin namikan iltapäiväkerhoja on kaiken kaikkiaan 11:ssä eri toimipisteessä.

Mäkelän mukaan Helsingin NMKY:n iltapäiväkerhoista tekee suosittuja laadukas toiminta, jolla on hyvä maine. ”Toiminta mahdollistaa osassa toimipisteissä myös harrastamisen iltapäiväkerhojen aikana”, muistuttaa Mäkelä. Päivittäinen ohjattu ohjelma sisältää erilaista liikunnallista ja kädentaidollista tekemistä. Iltapäivän aikana lapsilla on mahdollisuus myös levätä ja touhuta itsekseen ohjaajan läsnä ollessa.

 

Lue lisää Iltapäiväkerhoista: https://www.hnmky.fi/iltapaivakerhot

Avoimia työpaikkoja iltapäiväkerhoissa: https://www.hnmky.fi/node/6333