Olet täällä

Marko Airamaa – Helsingin NMKY:n koripallosenaattori

01.12.2020

Airamaa, 47, on Helsingin NMKY:n kasvatti, joka toimii parhaillaan kasvattajaseuransa hallituksen jäsenenä ja Namika Areenan hallituksen puheenjohtajana. Siviiliammatissaan Airamaa on Oy Hartwall Ab:n myyntijohtaja ja johtoryhmän jäsen. Namikan hallituksessa Airamaa on tehnyt töitä jo viitisen vuotta ja ollut aktiivisesti mukana Helsingin NMKY konsernin lähihistorian isoissa muutosliikkeissä.

- Helsingin NMKY:n säätiöittäminen on ollut iso ja rohkea liike hallitukselta mutta hyvin valmisteltuna sen riskit ovat olleet kuitenkin erittäin hyvin hallittavissa. Tämän vuoden tilanteessa muutoksen vahvuus ja kannattavuus onkin tullut erityisesti esiin. Vahva organisaatio ei ole romahtanut haasteiden edessä vaan jopa nostanut profiiliaan entisestään – töitä on tehty ja erityislaatuista toimintaympäristöä on jopa osattu hyödyntää uusien toimintamallien kehittämiseen, voimme hyvillä mielin riemuita mm. Namika Areena hankkeen edistymisestä ja odotamme jo kovasti sen suunniteltua valmistumista vuonna 2023.

Hallituksen työ on edelleen vahvasti tulevaisuuteen katsovaa ja Airamaa vie uudessa roolissaan Suomen koripalloliitossa myös Namikan osaamista ja onnistumisia eteenpäin. Airamaa on päässyt koripalloliiton liittohallituksen jäsenenä jo tositoimiin. Hallitus on tavannut hybridimallin mukaisesti useasti ja käsittelyssä on ollut niin maajoukkueen kuvioita, hankevalintoja ja talouden vakauttamista. Huippukoripallon laadun ja tason säilyttäminen on varsinkin haastavina aikoina kärjessä. Susi Ladies ja Susijengi saavat suurta tunnustusta Airamaalta. Koripallo on ottanut isoja loikkia Suomessa viime vuosina ja sen kehityksen jatkuminen on myös Koripalloliiton tavoitteissa. Helsinkiläisenä ja Namikan kasvattina, Airamaa on erityisesti stadilaisen koripallon asialla, niin ammatti- kuin höntsäkoriksenkin puolesta.

Helsingin NMKY toivottaa koripallosenaattori Airamaalle jatkuvaa menestystä arvokkaassa työssään suomalaisen koripalloperheen ja Helsingin NMKY:n hyväksi!