U19-tytöt yhä voittamattomia kotisalissaan

06.11.2017

HNMKY:n U19-tytöt kohtasivat lauantaina omassa ottelussaan viimekauden finaalivastustajan Helmi Basketin. HNMKY oli ennen ottelua voittanut kaikki kolme otteluaan. Ottelusta ennakkoon katsottuna oli odotettavissa kiivas paikalliskamppailu Malmilla.

u19tytöt

(kuva Harri Vallila)

Ensimmäiset minuutit pelistä kummallakin joukkueella oli vaikeuksia tehdä koreja. Neljän minuutin kohdalla Fanni Kantonen heitti vapauttavan kolkin pussiin, jonka jälkeen peliaukesi ja kotijoukkue sai tahtipuikon itselleen. Etenkin Kantonen haki lähes kaikki ensimmäisen erän irtopallot mitä oli tarjolla, lisäksi penkiltä tuli koko ajan paljon onnistumisia Namikalle. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 23 – 11. Namikan hurmio vain yltyi toisessa erässä ja Helmen koritehtailu onnistuttiin tekemään erittäin vaikeaksi ja kotijoukkueella tuntui osuvan myös vaikeammatkin ratkaisut. Erä 27 – 6 ja puoliajalla lähdettiin 50 – 17 kotijohdossa. Puoliajalla painotettiin, että vierasjoukkue tulee ihan eri jalalla toiselle puoliajalla. Helmi aloittikin kolmannen viiden pisteen putkella, jonka jälkeen Namika pääsi jälleen peliin mukaan. Helmi kuitenkin onnistui voittamaan kolmannen erän pistein 14 – 17. Viimeisessä erässä pelattiin vielä ero huomioiden oikein laadukkaasti. Kotijoukkue onnistui voittamaan viimeisen erän, koko ottelu päättyi lukemiin 83 – 47.

fanniu19t

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit ottelusta: "Kotijoukkue pelasi yhden parhaista peleistään, viikon takaista huonoa levypallopeliä oli parannettu huomattavasti ja puolustuksessa onnistuttiin hyvin lukemaan tilanteita joukkueena. Kovia yksilösuorituksiakin peli oli pullollaan, Kantosen lisäksi Janette Aarnio iski kovat tehot ja Camilla Himmelroosin äärimmäisen kova taistelu irtopalloista joukkueelle ansaitsee erityismaininnan tilastojen ulkopuolelta! SM -pelit jatkuvat jälleen lauantaina 18.11. Sitä ennen käydään katsomassa kun naisten maajoukkue haastaa ”MM kakkosen” Ranskan kisahallilla tulevana lauantaina."