U19-tytöt jatkoivat voittojen tiellä, U19-pojille tappio paikalliskamppailussa

30.10.2017

HNMKY:n U19-ikäiset jatkoivat pelejään ikäluokkansa SM-sarjoissa menneenä lauantaina. U19-tytöt pelasivat kotiottelun MPH:lla Tampereen Pyrintöä vastaan. U19-pojat jatkoivat puolestaan vierasotteluidensa putkea Helsinki Rocksin kotihallissa Kallahdessa.

jonsku

(kuva Harri Vallila)

HNMKY ja Pyrintö kohtasivat Malmin palloiluhallilla hieman vajailla kokoonpanoilla. Loukkaantumiset, sairastumiset sekä EYBL -turnaus Riikassa vaikuttivat hieman joukkueiden kokoonpanoihin lauantaisessa kamppailussa Malmilla.

Ottelu alkoi tasaisesti Pyrinnön ollessa vähän edellä. Toisessa erässä HNMKY muutti hieman puolustusmuotoaan, jolla pyrittiin parantamaan 1-1 puolustusta. Tämä tuotti tulosta ja HNMKY sai käännettyä pienen etumatkan itselleen. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 27 – 23, kummankin joukkueen takellellessa heittonsa kanssa. Kolmannessa erässä Pyrintö voitti järjestäen levypallot HNMKY:n puolustuspäässä ja pääsi nostelemaan koreja, kotijoukkueen onneksi heitto rupesi putoamaan paremmin. Kolmas erä päättyi lukemiin 22 – 16. Viimeiseen erään Namika lähti parantamaan levypallopelaamista. Kotijoukkue ei tässä onnistunut, mutta onnistui viemään viimeisen erän ja näin koko ottelun nimiinsä. Lopputulos 69 – 55 Namikalle, Pyrintö voitti ottelun levypallot 47 – 66.

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua seuraavasti: "Levypalloissa meidän tulee parantaa otteitamme huomattavasti, jos mielimme vielä voittaa tämän tason joukkueita. Lauantaina kotijoukkueen onni oli vastustajan epäonninen heittopeli, joka ei varmasti tule toistumaan. Ottelussa erityisen positiivisesti esiintyivät Meri Mäkelä johtamalla peliä lähes 36 minuuttia mallikkaasti, Joanna Kallela oli jälleen tehokas pisteissä sekä Aino Ylänne taisteli levypalloista Namikan vahvimpana ennen loukkaantumistaan.

Taas harjoitellaan viikko ja lauantaina jatketaan MPH:lla SM -sarjaa, kun viime kevään finaalivastustaja ja hallitseva Suomen mestari Helmi saapuu radan toiselta puolelta kylään. Tervetuloa kannustamaan jälleen Namikaa!"

23113575_1903333626347642_138441578_n

HNMKY:n U19 pojat jatkoivat vieraskiertuettaan Itä-Helsingissä Helsinki Rocksin vieraana. Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa Namikan 1-1 puolustuksen ollessa jälleen joukkueen murheena. Pitkälle tauolle siirryttiin lukemissa 52-30. Puoliajalta palasi kuitenkin sisuuntunut HNMKY vieden kolmannen jakson lukemin 27-18. Neljännellä neljänneksellä Rocks kuitenkin sai tarvittavalla tavalla rivinsä tiiviiksi ja pisteet jäivät Itä-Helsinkiin pistein 95-83 (30-22, 24-10, 18-27, 23-24).

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit: "Ottelun alussa näkyi taas 1-1 puolustuksen haasteet ja Rocksin nopeat ja urheilulliset takakentän pelaajat pääsivät meidän 3sek alueelle liian helposti ja usein. Toisella puoliajalla pelasimme molemmissa päissä kenttää kauden parasta peliämme, mikä erityisesti näkyi voitetuissa levypalloissa ja rohkeudessa käyttää korintekopaikat hyödyksi. Toinen puoliaika oli lupauksia herättävä ja tuon kaltaisella pelaamisella menestystä myös tuloksellisesti alkaa varmasti tulemaan."