U19-pojille vierastappio, U19-tytöt kotivoittoon

05.03.2018

HNMKY:n U19-ikäiset pelasivat viikonloppuna kierrokset U19-ikäisten SM-sarjoissa. U19-pojat kohtasivat vieraspelissä Kaarinan Ura-Basketin. U19-tytöt pelasivat kotonaan kärkiottelun Tapiolan Honka 1:sta vastaan.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U19 pojat vierailivat Kaarinassa Uran vieraana lauantaina. Uralla oli alla vierasvoitto Kouvolasta ja vierasjoukkue Namikalla kotitappio MuKia vastaan. Ottelu alkoi tasaisesti ja pysyi tasaisena läpi ottelun. Vuoristorataisessa ottelussa johtoasema vaihtui jatkuvasti (12 johtoaseman muutosta). Ottelu kääntyi vasta viimeisellä neljänneksellä ehjän ottelun pelanneen kookkaan kotijoukkue Uran 91-84 voitoksi.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea vastustajan suuren koon takia. Suunnitelmana oli sulkea Uran korinalusta ja voittaa levypalloja, mutta Ura sai hyökkäyspään levypalloja silti 21. Tämän vuoksi emme päässeet omaan konseptiimme eli nopeaan kentän juoksemiseen. Ura pelasi hyvin ja kurinalaisesti omien vahvuuksien kautta ja ansaitsi ottelusta voiton.

Kärkipään kamppailu HNMKY – Tapiolan Honka pelattiin Malmin palloiluhallilla lauantaina. Ottelun voittajalle oli luvassa ainakin hetkellinen SM -sarjan kärkipaikka. Syksyn pelissä HNMKY otti Hongalta kauden suurimman tappionsa hävitessään 51 pistettä. Kotijoukkueella oli siis kasvojen pesun paikka.

Ottelun ensimmäinen seitsemän minuuttinen meni heikoilla heittoprosenteilla kotijoukkueen hyväksi 9 – 0, tällä jaksolla HNMKY onnistui hyvin joukkuepuolustuksessaan pitkästä aikaa. Tämän jälkeen vierasjoukkue Honka sai pelin juonesta kiinni ja ensimmäinen erä päättyi 12 – 9 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen peli aukesi kummallakin joukkueella ja heitto rupesi putoamaan paremmin. Toinen erä eteni tasaisesti ja puoliajalla lähdettiin 36 – 27 kotijoukkueen johdossa. Kolmannessa erä edettiin toisen jakson hengessä eikä Honka saanut kurottua ero pienemmäksi. Neljänteen erään vierasjoukkue pyrki sekoittamaan Namikan hyökkäystä paikkapuolustuksella, tässä kohtaa HNMKY:n hyökkäystä helpotti Suhosen kolme onnistunutta kolmosta. Viimeinen viisi minuuttia ottelusta lähinnä pelailtiin ja odotettiin ottelun loppua. Lopputulos 72 – 57 siirsi HNMKY:n ainakin hetkeksi SM -sarjan piikkipaikalle yhden pelin muita enemmän pelanneena.

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit: ”Ottelussa onnistuivat Annika Suhosen lisäksi, tasaisen tehokasta suorittamista läpi ottelun suorittanut Janette Aarnio sekä penkiltä kovalla prosentilla viimeistellyt Camilla Himmelroos. ”