Olet täällä

U19-ikäisten SM-sarjat pyörähtivät käyntiin kuluneena viikonloppuna

01.10.2018

HNMKY:n U19-ikäiset avasivat SM-sarja kautensa lauantaina. U19-tytöt pelasivat kotiottelun Tampereen Pyrintöä vastaan MPH:lla. U19-pojat puolestaan avasivat kautensa GTA:n vieraana Tikkurilan Urheilutalolla lauantai-illan ottelussa.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U19-tytöt aloitti kautensa kiivaalla kamppailulla viime kauden välierävastustajaa Tampereen Pyrintöä vastaan. Ottelu alkoi vierasjoukkueen hallinalla. Kotijoukkue pääsi mukaan otteluun pienoisen alkunukahduksen jälkeen kiitettävästi. Ensimmäinen neljännes kirjattiin Pyrinnölle 16-19. Toisella kymmenminuuttisella kotijoukkue paransi otteitaan puolustuspäässä ja pitkälle tauolle lähdettiin vierasjoukkueen hienoisessa johdossa. Kolmanella neljänneksellä kummankin joukkueen hyökkääminen oli haastavaa, korkean puolustusintensiteetin johdosta(12-12). Neljännessä erässä nähtiin varsinainen kori-iloittelu, kun kummatkin joukkueet halusivat voittaa ottelun. Koreja vaihdettiin tiuhaan tahtiin viimeisille sekunneille asti. Tasatilanteessa Kati Ollilaisen viimesekunnin kolmen pisteen heitto pyörähti raudoista ohi ja ottelu siirtyi jatkoajalle. Jatkoajalla Namika oli puolustuksessa aktiivinen ja hyökkäyksessä tehokas voittaen erän lukemin 15-8 ja ottelun lukemin 91-84.

HNMKY:n U19-pojat puolestaan avasi kautensa pelaamalla vierasottelun GTA:ta vastaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden hakiessa omaa rytmiään. Kumpikaan joukkue ei saanut luotua eroa. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue teki puolustuspäässä roppakaupalla töitä ja piti GTA:n kymmenessä pisteessä. Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue löysi hyökkäyspään rytminsä ja alkoi tehtailemaan pisteitä, vierasjoukkue pystyi vastaamaan korintekotahtiin kolmannen neljänneksen ajan. Viimeisellä neljänneksellä GTA oli puolustuksessa fiksu ja pakotti vierasjoukkueen tekemään vaikeita ratkaisuja. Korinteon ollessa hankalaa rokotti kotijoukkue helpoilla koreilla ja vapaaheitoilla. GTA tuli viimeisen kahden minuutin aikana rinnalle ja ohi. Loppulukemat 71-67.