U19-ikäisten SM-karsinnat päätökseen viikonloppuna

02.10.2017

Helsingin NMKY pelasi kuluneena viikonloppun sekä pojissa että tytöissä SM-karsintoja. U19-tyttöjen lohko järjestettiin Tampereella ja U19-poikien puolestaan Kotkassa. U19-tytöt selvittivät tiensä SM-sarjaan suoraan kahdessa ottelussa ja U19-pojat varmistivat paikkansa kolmannessa ottelussa.

u19 tytöt karsinta

U19-tytöt varmistivat paikkansa SM-sarjassa sunnuntaina.

U19-tyttöjen karsintalohko pelattiin Tampereella, Tammelan koululla. Helsingin NMKY:n lisäksi lohkossa pelasi Tampereen Pyrintö II, EBT ja Vimpelin Veto. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui turnausemäntä Tampereen Pyrintö II

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkinen summasi viikonlopun tapahtumat seuraavasti: "Ensimmäinen peli lohkon kotijoukkuetta Pyrinnön kakkosjoukkuetta vastaan oli HNMKY:n hallintaa alusta alkaen. Nuoremmat ja sitä myöden vähän pienemmät vastustajat taistelivat hyvin, etenkin toisella puoliajalla HNMKY:n puolustus alkoi rakoilemaan. Puoliaikaan asti Namikan joukkuepuolustus toimi hyvin ja jokainen pelaaja oli valmis auttamaan joukkuettaan. Lisäksi nopeisiin hyökkäyksiin siirtyminen toimi upeasti. Puoliaika tilanne  Namikan hyväksi 60 – 13, päätöslukemiksi Pyrintö onnistui nipistämään eron lukemiin 117 – 43. Tulos tarkoitti, että ViVe – EBT -ottelun voittajan kanssa pelataan seuraavana aamuna suorasta paikasta SM -sarjaan.

Sunnuntaina aamupelissä vastaan asteli EBT, joka oli kohdattu jo kertaalleen tällä kaudella. Tuo peli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen HNMKY:n voitoksi kuudella pisteellä. Namikan tavoite oli pitää kovaa tempoa EBT:tä vastaan kummassakin päässä. Ottelu alkoi Namikan tahdissa ja pian taululla oli lukemat 8 – 0, tämän jälkeen EBT pääsi peliin mukaan ja pelasi seuraavan vaiheen 11-2 itselleen. Namika sai pelin vielä käännettyä ennen erän päättymistä muutamalla pisteessä itselleen. Toisessa erässä toistui sama kaava, Namika kasvatti johtoaan ja puoliajalle EBT kavensi. Puoliaika Namikalle lukemin 44 – 33. Toisella puoliajalla HNMKY pääsi juoksemaan ja onnistumisia puolustuksessa kertyi, lisäksi EBT:n tuli huomioida jo seuraavaa peliä mikä heille näytti todennäköiseltä. Ottelun lopputulos 76 – 59 Namikalle ja suora SM -sarjapaikka kahdella ottelulla uudella karsintajärjestelmällä plakkariin.

SM -sarja alkaa kahden viikon päästä, johon pääsemme nyt karsintojen jälkeen valmistautumaan. Tervetuloa seuraamaan pelejä MPH:lle!"

apojat

U19-pojat varmistivat paikkansa SM-sarjassa sunnuntai iltana (kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat pelasi toisen karsintakierroksen viikonloppuna Kotkassa. Lohkon muut joukkueet oli kotijoukkue KTP, Salon Vilpas ja PuHu. Lauantaina HNMKY kohtasi Salon Vilppaan viikonlopun ensimmäisessä ottelussa.

Vilpas tuli otteluun ryminällä upottaen nopeilla kolmen pisteen heitoilla 24 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä. HNMKY heräsi toisella neljänneksellä ja Vilpas jäi namikan kynsissä kahteen pisteeseen. Toisella puoliajalla HNMKY jatkoi siitä, mihin jäi ennen puoliaikaa ja hoiti ottelun puolustuspelaamisen ansiosta 71-54.

Lauantain toisessa ottelussa KTP voitti PuHun, joten sunnuntain aamupelissä vastaan asettui kotisalissaan aina hyvin pelaava KTP. Kotkalaisilla on erittäin laadukas joukkue kasassa ja Namika pysyi kolme jaksoa sellaisella etäisyydellä, että voitosta oli mahdollista kamppailla. KTP kuitenkin repäisi eron liian suureksi ja keskittyminen ratkaisevaan otteluun alkoi. Vilpas voitti PuHun, joten SM-sarjapaikan kannalta ratkaisevaksi otteluksi muodostui sunnuntai-illan HNMKY-Salon Vilpas.

Vilpas joutui kuluttamaan paljon energiaa selkä seinää vasten- ottelussa PuHua vastaan, joten ratkaiseva ottelu ratkesi melko nopeasti. HNMKY tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja repi pikkuhiljaa eroa väsyneeseen vastustajaan. Loppulukemat 100-48 sinetöi paikan U19 SM-sarjassa.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit viikonlopusta: "Meillä on joukkueellinen pelaajia, jotka ovat uuden edessä. Pelaajien täytyy kasvaa vastuunkantajiksi viime vuoden vastuunkantajien tilalle ja he ovat osoittaneet hienosti koko alkukauden merkkejä tästä kasvamisesta. Kauden ensimmäinen tavoite on saavutettu ja olen äärimmäisen ylpeä pelaajista jo tässä vaiheessa. Nyt on aika tehdä seuraavia tavoitteita ja keskittyä laadukkaaseen harjoitteluun päivittäin."

Syksyn karsinnat ovat nyt päättyneet U19 ja U16-ikäisiltä. HNMKY onnistui hoitamaan karsinnoista yhteensä viisi valtakunnallista sarjapaikkaa. U19-pojat ja tytöt pelasivat itsensä SM-sarjaan, U16-tytöt puolestaan SM-sarjaan ja valtakunnalliseen I-divisioonaan ja U16-pojat itsensä SM-sarjaan. Helsingin NMKY on ainoa seura Suomessa, joka saavutti paikan sekä pojissa että tytöissä kummassakin ikäluokassa! Sarjat pyörähtävät U16-ikäisten kohdalla tulevana viikonloppuna käyntiin ja U19-ikäisten sarja puolestaan viikko sen jälkeen. Tervetuloa seuraamaan Namikalaista juniorikorista ja kannustamaan joukkueita Malmin palloiluhallille!