U16-tytöt ja -pojat voitokkaina omissa sarjoissaan

29.01.2018

Helsingin NMKY:n U16-ikäisten joukkueet jatkoivat taisteluaan ikäluokan SM-sarjoissa sunnuntaina. U16-tytöt vierailivat Espoossa Tapiolan Hongan vieraana, kun taas puolestaan U16-pojat kohtasivat kotonaan Fenix Basketin, Forssasta.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U16-pojat kohtasivat Fenix Basketin Malmin palloiluhallilla sunnuntaina iltapäivällä. Ottelu alkoi tasaisesti kummankin joukkueen etsien vielä rytmiään. Toisella neljänneksellä kotijoukkue sai puolustuspäässä juonen päästä kiinni ja juoksi itselleen hienoisen eron ennen puoliaikaa ( 44-36). Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi hyvää puolustustyöskentelyä, joka kääntyi toisessa päässä nopeiksi hyökkäyksiksi. Viimeisellä kymmenminuuttisella hyvä energia säilyi kotijoukkueelta eikä vierasjoukkueelle tarjottu mahdollisuutta kavuta otteluun mukaan. Loppulukemat 91-58 kotijoukkue HNMKY:n hyväksi.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämppi kommentoi seuraavasti: " Tänään kentällä nähtiin hyvin ja aktiivisesti puolustanut Namika ja uskon että harjoituksissa saavutettu tempo nimenomaan puolustuspäässä on kantanut hedelmää viimeisessä kahdessa ottelussa. Kuitenkin meidän pitää yhä parantaa irtopallopelaamista ja pitää pallosta parempaa huolta. Tästä on hyvä  jälleen kerran jatkaa kohti seuraavia harjoituksia ja pelejä."

U16-pojat pelaavat seuraavan kerran 11.2. klo 15:30, kun joukkue vierailee sarjakärki Tapiolan Hongan kotiluolassa Espoossa. Tervetuloa kannustamaan!

(kuva Jaakko Köninki) (kuva Jaakko Köninki)

Namikan U16-tytöt kohtasivat SM-sarjakierroksellaan sarjataulukossa neljäntenä majailevan Honka Whiten Espoossa sunnuntaina. Vierasjoukkue aloitti ottelun ryminällä juosten eron ensimäisellä kympillä lukemiin 5-21. Toisella neljänneksellä peli tasaantui ja kotijoukkue sai eroa kavennettua hieman. Kolmannella ja viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue näytti voimansa hyökkäyspäässä jo toistamiseen samassa ottelussa. Toisella puoliajalla peräti 60 pistettä pussitannut vierasjoukkue ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuutta nousta taistelemaan ottelun voitosta. Loppulukemat 57-97 ja HNNMKY kasvatti voittoputkeaan peräti 11 ottelun mittaiseksi.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit: ”Keskityimme kommunikointiin ja 1vs1-puolustamiseen kohdatessamme kärkijoukkueisiin lukeutuvan Hongan vieraissa. Puoliaikaan mennessä kotijoukkue teki yhteensä 16 pistettä (1. erässä yht. 5p), joten pystyimme toteuttamaan asioita erinomaisesti puolustussuuntaan.

Hyökkäsimme läpi ottelun laadukkaasti joukkueena osuessamme tarkasti läheltä ja kaukaa (2p 56%, 1p 70% ja 3p 34% ). Liikutimme palloa erinomaisesti (23 koriinjohtavaa syöttöä) ja joukkueesta löytyi paljon onnistujia. Hieno ottelu meiltä!

Seuraavaan peliin meidän täytyy parantaa irtopallopelaamistamme paljon, koska vastaan asettuu kookas ja fyysinen joukkue Tampereen Pyrintö. Tervetuloa sunnuntaina 4.2. klo 13:15 MPH:lle seuraamaan U16-tyttöjen SM-sarjaa ja kannustamaan Namika voittoon”!