U16-tytöille voitto ja tappio, U16-pojat niukkaan voittoon Tampereella

11.12.2017

U16-ikäisten SM-sarjat jatkuivat kuluneena sunnuntaina HNMKY:n osalta kolmella ottelulla. U16-tytöissä HNMKY 1 pelasi SM-sarjan ottelun Tesoman Palloiluhallissa RaLu:n vieraana. HNMKY 2 puolestaan kohtasi valtakunnallisessa I-divisioonassa Feeniks Basketin. U16-pojat matkustivat Tampereelle, Pyrinnön vieraaksi.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U16-tyttöjen SM-sarjassa tappioitta pelaava HNMKY 1 kohtasi sunnuntaina RaLu:n Tesoman palloiluhallilla. Ensimmäinen neljännes ottelusta pelattiin tasaisesti koreja vaihdellen molemmissa päissä kenttää (23-25). Toisella kymmen minuuttisella vierasjoukkue löi isomman vaihteen silmään puolustupäässä ja repäisi tuntuvan 32-49 johdon. Toisella puolikkaalla vierailijoiden intensiteetti säilyi ja näin ollen kotijoukkue ei päässyt kapuamaan otteluun mukaan. Loppulukemat 64-109 ja HNMKY 1 jatkaa sarjakärjessä tappioitta (8/0).

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua: "Tesoman palloiluhallin hienoissa puitteissa käytiin todellinen kori-iloittelu. Tiesimme, että kotijoukkue RaLu leikkaa vahvasti, hakee palloa post-asemaan ja osaa syöttää palloa. Olimme vaikeuksissa erityisesti leikkauksien puolustuksessa, josta kunnia kotijoukkueelle joka on vaikea puolustettava tässä sarjassa.

Meidän 3. erän runi (4-21) oli liikaa kotijoukkueelle. Laitoimme puoliajan jälkeen lisävaihteen silmään, pidimme todella kovaa tempoa ja pallo liikkui upeasti!

Kaikki kokoonpanon 12 pelaajaa onnistuivat hyökkäyspäässä, joka luo itseluottamusta ryhmäämme. Seuraavaksi vastaan SM-sarjassa asettuu ToPo, joka saapuu Malmin palloiluhallille sunnuntaina 17.12. Toivon paikalle runsaasti yleisöä"!

Mette Rahiala 10p/1lev

Sunnuntaina käytiin U16-tyttöjen valtakunnallisessa I-divisioonassa kamppailu HNMKY 2:sen ja Feeniks Basketin välillä Malmilla. Ottelu alkoi ja pysyi äärimmäisen tasaisena vääntönä ensimmäiset kolme erää. Neljännen erän vahvasti aloittanut vierasjoukkue Feeniks juoksi päätösneljänneksen alkuun 14-0 runin ja piti johto asemansa päätössummeriin asti. Loppulukemat 49-67 vierasjoukkueen hyväksi.

U16-tyttöjen valmentaja Benjamin Jensenin kommentit ottelusta: ”In a close game where neither team had more than a five-point lead in the first three periods, Feeniks was able to go on a 14-0 run in the first 7 minutes of the 4th period and secure the win. It was a tough game where Feeniks played a passive yet strong zone that caused trouble all game. In the end, the turnovers it led to, cost us the game.  Despite losing the game, it was a good learning opportunity with plenty reasons to look forward to the next game.”

Tilastoja:

Hanni Harjanne 12p/7lev/1s/4r/4 kohdistunutta virhettä

Lumi Mustapää 12p/4lev/1s

Aleksandra Kauste 11p/4lev/2s/3r

HNMKY:n 02-pojat matkustivat sunnuntaina Tampereelle legendaariselle Tammelan koululle Pyrinnön vieraaksi. Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustellessa. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisesti, kuitenkin vierasjoukkueen pisteen johdossa. Kolmannella jaksolla vierasjoukkueen hyökkäyspää aukesi hetkellisesti ja HNMKY kirjautti jakson itselleen lukeminen 20-25. Viimeinen neljännes oli tiukkaa vääntämistä molemmissa päissä kenttää ja kumpikaan joukkue ei löytänyt aukkoja puolustuksesta eikä päässyt tekemään helppoja koreja. Ottelu ratkesi vasta 1.8 sekuntia ennen päätössummeria, kun Nikolas Kataja upotti kahdesta vapaaheitostaan toisen. Loppulukemat 68-69 ja kaksi sarjapistettä HNMKY:lle.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämpin kommentit ottelusta: ” Vaikea peli olen erittäin, tyytyväinen kahteen sarjapisteeseen. Kolmen viikon ottelutauko näkyi meillä etenkin hyökkäyspäässä, pelaaminen oli varovaista pomputtelua. Ottelun alussa Pyrinnön palloscreeni-pelit aiheutti meille paljon hankaluuksia. Toiselle neljännekselle muutimme palloscreeni-puolustusta ja saimmekin ajoittain kuriin vastustajan hyvin pelanneet isot miehet. Tauon jälkeen tulimme hyvin keskittyneinä ja energisinä kolmannelle jaksolle, jossa meillä oli mahdollisuus tappaa peli missä emme tänään onnistuneet. Muutamat nukahdukset puolustuksessa ja helpot pallonmenetykset hyökkäyspäässä antoivat mahdollisuuden Pyrinnölle tulla takaisin peliin mukaan. 4. jaksolla molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Jakson puolivälissä Pyrintö onnistui nykäisemään pienen johdon, mutta pelille tyypillisesti saimme oman ”runin” juuri oikeaan aikaan ja pääsimme tappelemaan voitosta. Lopussa olimme onnekkaita vastustajan heittäessä 3 vapaaheittoa ohi ja pääsimme itse viimeistelemään loppunumerot vapaaheitoista.”

02-pojat jatkavat taivaltaan U16-poikien SM-sarjassa tulevana sunnuntaina 17.12 , kun kaimaseura TUNMKY saapuu Malmille. Ottelu alkaa kello 11:00.