Olet täällä

U16-tytöille kaksi voittoa, U16-pojille kirpaiseva vierastappio

05.03.2018

HNMKY:n U16-ikäiset pelasivat viikonloppuna kierrokset U16-ikäisten valtakunnallisissa sarjoissa. U16-tytöt kohtasivat valtakunnallisessa I-divisioonassa kotonaan EBT II:sen ja U16-tyttöjen toinen joukkue kohtasi SM-sarjan vierasottelussa PuHu:n. U16-pojat puolestaan kohtasivat vierasottelussa paikallisvastustaja MuKi:n.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U16-tytöt kohtasivat Malmilla sunnuntai aamupäivänä EBT II:sen. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen puolustus oli kuin muuri ja vierasjoukkue saikin kasaan 10 pistettä ensimmäisessä 20-minuutissa. Toisella puoliajalla vierasjoukkue EBT sai pelin juonesta kiinni, mutta HNMKY:n ensimmäisellä puoliajalla luoma ero säilyi läpi ottelun. Loppulukemat 62-40, HNMKY:n hyväksi.

U16-tyttöjen valmentaja Benjamin Jensen kommentoi ottelua seuraavasti: "Defense, rebounding and tempo. Those were the three main focus points before the game. It started out slow with EBT taking a small lead by capitalizing on our early mistakes and making free throws, but it didn’t take long to regain focus and take the lead from them. Once we came up and gained control of the game we didn’t let go of the lead for the rest of the game. The girls did a great job following the game plan by playing good press defense and an even better job rebounding both defensively and offensively with a total of 53 rebounds. It was a well-played game and we showed great effort. "

Tilastoja:

Netta Keurulainen 16p/3reb/2stl

Kaisa Keso 6p/10reb

Sofie Erlund 4p/10reb

U16-tytöt pelasivat toisen ottelunsa Vantaalla PuHu:a vastaan. Ottelu alkoi tasaisella pelaamisella, kummankin joukkueen etsiessään rytmiään (16-16). Toisella kymmenminuuttisella tasainen taistelu jatkui, kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan eroa otteluun. Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue HNMKY otti hetkellisesti kuskinpaikan ottelussa voittaen erän 15-22. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue yritti kaikkensa voittaakseen ottelun, mutta vierasjoukkueen rutiinin ollessa riittävällä tasolla, pystyi HNMKY ottelun voittamaan. Loppunumerot 70-76.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Halusimme keskittyä laadukkaaseen puolustuspelaamiseen. Valitettavasti emme pystyneet toteuttamaan sovittuja asioita puolustuspäässä muutamia hyviä minuutteja lukuunottamatta.

Vastustaja pelasi erittäin hyvin liikuttaen palloa. Elina Mäntynen oli jälleen 37 pisteellä vaarallinen korintekijä, jota emme saaneet kuriin missään vaiheessa.

Hyökkäyspään toteuttaminen oli laadukasta. Pidimme hyvää huolta pallosta ja etsimme joukkueena hyviä korintekopaikkoja. Viime minuuttien toteuttaminen kentällä oli erinomaista, joka toi meille voiton!

Seuraava ottelu on sunnuntain 11.3. kotipeli Turun Rientoa vastaan. Odotan joukkueelta parempaa työnteon moraalia puolustuspäässä. Ottelu alkaa MPH:lla klo 11:00. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta! "

Tilastoja:

Maiju Sarajärvi 15p/8lev/3s/1t

Ilona Sutinen 14p/8lev/3s/2r/6 kohdistunutta virhettä

Sara Hakala 11p/1lev/

Aino Köninki 9p/4lev/

Emma Joutsila 8p/1lev/

HNMKY:n U16-pojat jatkoivat taivaltaan U16-poikien SM-sarjassa menneenä sunnuntaina, kun joukkue kohtasi vierasottelussa MuKi:n. Ottelu alkoi tasaisesti, ensimmäisen 5-minuutin jälkeen vierasjoukkue repäisi kymmenenpisteen eron. Toinen ja kolmas neljännes oli vaikeita vierasjoukkueen näkökulmasta. Kotijoukkueen avainpelaajat pääsivät tekemään järjestäen koreja tehden ottelun voittamisen äärimmäisen hankalaksi. Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkueen yrityksistä huolimatta, kypsästi pelannut MuKi ei antanut mahdollisuutta vierasjoukkueelle nousta peliin mukaan.

U16-poikien päävalmentaja Kari Kämppi kommentoi ottelua seuraavasti: " Hävittiin liikaa 1vs1 tilanteita vastustajan avainpelaajille. MuKi pelasi erittäin kypsästi löytäen väyliä meidän puolustuksesta ja pääsi niistä väylistä liikaa helppoihin layuppeihin. Tästä ei voi kun oppia,nostaa katseet ylöspäin ja suunnata kohti seuraavia harjoituksia."