Naisille tappio vieraissa, Miehet palasivat voittokantaan

26.11.2018

HNMKY:n naiset kohtasivat lauantaina Naisten I-divisioonassa Tapiolan Hongan vierasottelussa, ottelu päättyi Hongan kotivoittoon lukemin 86-72. Miehet puolestaan pelasivat sunnuntaina kotiottelun Tampereen Pyrintö Akatemiaa vastaan, monivaiheinen ottelu päättyi lukemiin 83-70.

(kuva Velimatti Ollilainen) (kuva Velimatti Ollilainen)

Naiset aloittivat ottelun tasaisissa merkeissä ja ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen oltiin tasatilanteessa 16-16. Toisella neljänneksellä Honka sai eroa luotua viiden pisteen verran (19-14). Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue nykäisi otteluun eron pelaamalla vahvan kolmannen neljänneksen (29-21). Viimeisellä kymmenminuuttisella HNMKY yritti saada comebackia aikaseksi, mutta kotijoukkue piti pintansa. Loppulukemat 86-72 Hongalle.

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua seuraavasti: ” Lähdettiin peliin aikaisemmasta poiketen täysin aikuisikäisillä pelaajille. U19 tytöt olivat samaan omassa SM pelissä. Tämän myötä ottelussa oli tiedossa uusia rooleja pelaajille. Heti alussa Linda ja Fiina osoittivat olevansa valmiita koritalkoisiin ottelussa. Taistelimme irtopalloista, joista saimme nostettua pisteitä. Lisäksi penkiltä Sini oli terävänä ja valmiina ottamaan ratkaisuja (3p 5/8). Joukkuepeliämme emme oikein toteuttaneet kummassakaan päässä. Kuitenkin Lindan, sinin ja fiinan hyvillä yksilösuorituksilla pysyimme pelissä mukana aina 35 minuuttia, viimeisessä erässä honka heitti 4 tai 5 kolmosta, joilla karkasi saavuttamattamattomiin. Edellä mainuttu kolmikko pelasi kauden parhaansa ja kun saamme vielö joukkueena tekemisen paremmalle tasolle, niin joukkueemme on valmis ottamaan seuraavan askeleen

Ottelutilasto

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Miesten joukkue kohtasi kotonaan Tampereen Pyrintö Akatemian, joka majailee sarjataulukossa sijalla 11. Ottelu alkoi kotijoukkueen energisellä pelaamisella. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen HNMKY johti ottelua 26-17. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue pääsi pelin mukaan ja sai eroa kurottua kiinni ennen pitkää taukoa (puoliaika 46-33). Kolmannella neljänneksellä Pyrintö sai juonesta kiinni ja sai eron kurottua kiinni (18-26). Neljännellä neljänneksellä kotijoukkue oli kuitenkin varma ja hoiti ottelun voitokkaasti 83-70.

Miesten päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit: ” Pelasimme puolustuspeliämme 30 minuuttia hyvin. 3. Jaksoilla päästimme Pyrinnön kuumaksi ja ottelu oli kumman tahansa käsissä viimeiselle lähdettäessä. Onnistuimme pitämään Pyrinnön 11 pisteessä viimeisellä neljänneksellä ja hyökkäisimme lopun fiksusti. Hieno tasonnosto pelaajilta 4. neljännekselle!