Miesten ja Naisten kotiavaukset voitokkaita

15.10.2018

HNMKY:n aikuisten edustusjoukkueet pelasivat ensimmäiset kotiottelut sunnuntaina. Naiset aloittivat kautensa pelaamalla Äänekosken Huimaa vastaan MPH:lla. Naiset olivat ottelussa hyvällä jalalla liikenteessä ja voittivat ottelun 93-55. Miehet kohtasivat kauden kotiavauksessa paikallisvastustaja ToPo:n Helsingin Urheilutalolla. Kotijoukkue esiintyi vahvasti ja kirjautti taululle numerot 86-62.

Kotiyleisöä Helsingin Urheilutalolla oli paikalla 486 (Harri Vallila) Kotiyleisöä Helsingin Urheilutalolla oli paikalla 486 (Harri Vallila)

HNMKY:n Naiset olivat hyvällä jalalla liikenteessä sunnuntaina, kun joukkue kohtasi Äänekosken Huiman kotonaan MPH:lla. Ottelu alkoi kotijoukkueen ottaessa kuskin paikan ylösheitosta lähtien(25-8). Toisella neljänneksellä kotijoukkue jatkoi pistetehtailua ja kasvatti eroa. Toisella puoliajalla kotijoukkue oli tyly emäntä eikä antanut vierailijoille mahdollisuutta tulla peliin mukaan. Loppulukemat 93-55 ja HNMKY avasi voittotilinsä Naisten I-divisioonassa.

(Harri Vallila) Kati Ollilainen oli äärimmäisen tehokas sunnuntain kotiottelussa(Harri Vallila)

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua: "Saatiin hyvä alku peliin. Tavoite oli pitää tempoa ja siinä onnistuttiin laajalla rintamalla. Ensimmäisen neljänneksen aikana kaikki 12 pelaaja olivat jo käyneet kentällä. Lisäksi puolustuspäässä joukkuepuolustus parempaa, kuin kertaakaan preseasonilla tai harjoituksissa. Myös ensimmäisen puoliajan kolmosprosentti (64%!) helpotti meidän vauhdikasta pelaamista. Toisella puoliajalla tekeminen meinasi lässähtää aika-ajoin, osasyynä varmasti 12 pelaajan tiivis peluutus, jolloin pelaajalle voi tulla liian pitkiä pätkiä penkillä.
Hyvä kauden alku, vaikka vastustaja oli kärsinyt pelin kynnyksellä muutaman avainpelaajan loukkaantumisen ja ei varmasti ollut sen myötä parhaimmillaan. Kati Ollilainen oli vauhdikas ja tehokas, lisäksi Sini Veisto pelasi selkeästi yli odotusten. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan Helmi -peliin, joilta preseasonilla tuli takkiin reilulla 20 pisteellä. Peli on Helmi centerissä 21.10. Ottelu alkaa klo 16:30, tervetuloa kannustamaan!"

HNMKY:n Miesten joukkue jatkoi taivaltaan M1DA:ssa kun joukkue kohtasi kotonaan  Helsingin Urheilutalolla Torpan Pojat. Ottelu alkoi molempien joukkueiden kannalta hermostuneesti, kuitenkin kotijoukkue nopeasti löysi rytminsä hyökkäyspäässä ja otti johtoaseman ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen. Toisella ja kolmannella neljänneksellä kotijoukkueen puolustuspelaamisen palaset loksahtivat paikalleen ja Namika sai pidettyä vastustajan molemmilla neljänneksillä alle 15 pisteessä. Viimeinen erä pelattiin alta pois ja HNMKY:lle ensimmäiset sarjapisteet lukemin 86-62.

Jesper Granlund oli hyvällä pelipäällä sunnuntaina (kuva Harri Vallila) Jesper Granlund oli oivalla pelipäällä sunnuntaina (kuva Harri Vallila)

Miesten päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit: "Meidän pelisuunnitelma onnistui lähes täydellisesti, siitä kiitos staffille ja pelaajille. Pyrimme olemaan sarjan paras koko kentän joukkue ja nyt emme ainakaan jääneet siitä kauas. Hieno esitys ja osoitus hyvästä harjoittelusta koko joukkueelta. Erityiskiitos suurelle kotiyleisölle (486 katsojaa)!"

Miehet pelaavat seuraavan kerran 21.10 Oulun vieraana! Ottelu alkaa klo 19:00.