Miesten ja Naisten hyvä kotipelivire sai jatkoa sunnuntaina

12.11.2018

HNMKY:n aikuisten joukkueet palasivat voittokantaan sunnuntaina, kun Naisten joukkue voitto kotonaan Catz Kakkosen lukemin 61-43. Miesten joukkue puolestaan otti taisteluvoiton jyväskyläläisestä JBA:sta numeroin 72-56.

(kuva Velimatti Ollilainen) (kuva Velimatti Ollilainen)

Naisten joukkue jatkoi hyvää virettä kotonaan MPH:lla. Kotijoukkue HNMY aloitti ottelun vahvasti. Hyvän puolustuspelin turvin ensimmäinen kymmenminuuttinen kirjattiin 14-9. Toisella kymmenminuuttisella hyökkäyspelaaminen vapautui ja kotijoukkue pääsi korin läheisyyteen useasti (20-12). Kolmannella neljänneksellä Catz sai pienimuotoisen kirin aikaiseksi, mutta kotijoukkue piti vierailijat takanaan rutiininomaisesti pelin viimeiset kaksikymmentä minuuttia. Lopputulos 61-43 ja Naisten joukkueen kotisali pysyy edelleen puhtaana!

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua seuraavin sanoin: ”HNMKY:n onnistujia pelissä oli hyvällä itseluottamuksella pelannut Linda Hemmann (7p, 4l, 4r) sekä kauden ensimmäisen pelinsä tällä kaudella Namikassa pelannut, ja EBT:n riveissä korisliigassa hienosti onnistunut, Magdalene Agyei, joka nosti isosti joukkueensa vauhtia ja urheilullisuutta. Nyt joukkue huilaa yhden viikonlopun ja lähtee seuraavalla viikolla kauden ensimmäiseen lauantaipeliin 24.11. länsimetrolla Summahallille haastamaan aina yhtä rakasta Honkaa."

kuvassa Max Besselink (kuva Harri Vallila) kuvassa Max Besselink (kuva Harri Vallila)

Miehet puolestaan jatkoivat hyvää virettä kotonaan. Sunnuntaina Helsingin Urheilutalolle saapui Jyväskylä Basketball Academy, joka oli ennen ottelua Namikan kanssa tasapisteissä. Ottelu alkoi kotijoukkueen hyvällä hyökkäyspään runilla. Vieraat saivat ottelusta kiinni jälkijunassa, mutta tulivat rinnalle ja ohi ennen pitkää taukoa (28-29 puoliaika). Toisella puoliskolla Namika sai hyökkäyspäässä ketsuppipurkkia hieman paremmin auki kuin ensimmäisellä puoliajalla ja kirjautti kolmannen neljänneksen nimiinsä numeroin 24-15. Viimeisellä kymmenminuuttisella vierasjoukkue yritti päästä vielä peliin mukaan, mutta kotijoukkue onnistui pitämään vierailijat takanaan ehjällä puolustuspelaamisella. Ottelu päättyi numeroin 72-56 kotivoittoon. Markus Vallila (16/6/1) palkittiin kotijoukkueen parhaana ja 16-vuotias Max Besselink (2002) teki eilen debyyttinsä miesten tasolla!

Miesten päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: ” Hyökkäyksessä olimme pitkään vaikeuksissa vastustajan fiksun puolustuspelaamisen kanssa. Saimme kuitenkin onnistumisia silloin kun piti. Puolustuksessa teimme ensimmäisellä puoliajalla monia virheitä aputilanteiden kanssa mutta toisella puoliajalla olimme vahvoja. Hieno esitys kaikilta puolustuspäässä. Kiitos kotiyleisölle!

Miehillä on edessään kahden pelin viikko, kun joukkue matkustaa keskiviikkona sarjassa kolmantena majailevan Loimaan Bisonsien vieraaksi. Sunnuntaina pelataan taas kotona Helsingin Urheilutalolla, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja HBA (5). HBA:n ja HNMKY:n ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi HBA:n tiukkaan neljän pisteen voittoon.