Olet täällä

Miehet voitokkaina kotiavauksessaan

09.10.2017

Miesten edustusjoukkue jatkoi taivaltaan I-divisioona B:ssä sunnuntaina, kun Äänekosken Huima saapui Malmin Palloiluhallille. Ottelu oli Äänekoskelle sarjan ensimmäinen ja HNMKY:lle kyseessä oli kauden kotiavaus. Pelin ensimmäinen neljännes oli selvää rytmin hakemista molemmilta joukkueilta ja ensimmäinen neljännes mentiin tasaissa tunnelmissa (16-16).

Sakari Laakso oli oivalla pelipäällä sunnuntaina (kuva Harri Vallila) Sakari Laakso oli oivalla pelipäällä sunnuntaina (kuva Harri Vallila)

Toisella neljänneksellä kotijoukkue alkoi löytämään omaa rytmiään ja käytti laadukkaasti hyviä heittopaikkojaan hyödyksi. Puolustuspäässä rivit tiukentuivat ja hyvien puolustusten jälkeen kotijoukkue pääsi juoksemaan kenttää. Toinen ja kolmas neljännes oli selvästi HNMKY:n hallintaa (26-18) ja (27-14). Toisen ja kolmannen neljänneksen aikana luotu ero pistetaululle ei enää neljännellä neljänneksellä päässyt kaventumaan ja HNMKY kirjautti ottelustaan itselleen kaksi sarjapistettä. Ottelun lopputulos 81-59.

Miesten joukkueen päävalmentaja Juuso Milen kommentoi kotiavausta seuraavin sanoin: "Kauden ensimmäinen kotipeli jota olimme odottaneet jo pidemmän aikaa. Oli myös hienoa päästä pelaamaan perinteikästä Äänekosken Huimaa vastaan joka muutamien vuosien tauon jälkeen on tehnyt paluun valtakunnalliselle tasolle miesten puolella. Huimaa valmentaa miesten maajoukkueen entinen pelaaja Juha Sten.

Tavoitteenamme oli pitää pelissä mahdollisimman kovaa tempoa niin puolustuksessa kuin hyökkäykseen siirtymisessä. Onnistuimme tässä pelin aikana melkoisen hyvin, sillä saimme paljon syötönkatkoja ja sitä kautta pääsimme juoksemaan tukun nopeita hyökkäyksiä. Huimalta puuttui muutama hyvä peluri tältä vierasreissulta, joten tämä vaikutti varmasti heidän rotaatiota. Pallonliikkeemme oli pelin aikana hyvää ja saimme luotua hyviä heittopaikkoja. Voimme olla tyytyväisiä siihen, että vaikka heittoprosenttimme ei ollut kauhean korkea, oli meillä silti 24 koriin johtavaa syöttöä pelissä. Toisella puoliajalla ratkaisu tapahtui kolmannen jakson puolivälissä kun saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Tämän jälkeen Huima ei päässyt enää kosketusetäisyydelle.

Debyytin Namikan joukkueessa teki Pyry Hinkkanen joka pelasi heti mallikkaan pelin. Miesten valtakunnallisella tasolla debyytin tekivät myös Namikan U19 pelaajat Niklas Vallila ja Aleksi Rikka, jotka pääsivät hakemaan tuntumaan miesten tasolla."

Miesten pelit jatkuvat 15.10, kun joukkue matkustaa Hyvinkäälle vierasotteluun HyPoa vastaan. Seuraava kotipeli on 22.10, jolloin PuHu saapuu Malmin palloiluhallille. Tervetuloa kannustamaan Namikaa!