HNMKY:n U16-ikäiset vauhdissa viikonloppuna

12.02.2018

HNMKY:n U16-ikäiset tytöt ja pojat jatkoivat taivaltaan valtakunnallisissa sarjoissa kuluneena viikonloppuna. U16-tytöt pelasivat kaksi valtakunnallisen I-divisioonan ottelua, molemmat kotonaan Malmilla. U16-tyttöjen SM-sarja joukkue pelasi oman ottelunsa Helmi Basketia vastaan vieraissa. U16-pojat kohtasivat puolestaan Tapiolan Hongan vieraissa.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U16-pojat pelasivat sunnuntaina vielä tappiotonta Tapiolan Honkaa vastaan vieraissa. Ottelu alkoi tasaisesti kotijoukkueen saadessa kuuden pisteen eron ensimmäisessä erässä (25-19). Toisella neljänneksellä vierasjoukkue HNMKY löysi uuden vaihteen pelaamiseensa ja pääsi ottelussa hetkellisesti kuskin paikalle. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue Honka käytti armottomasti hyödykseen muutamat vierasjoukkueen tekemät virheet hyökkäys- ja puolustuspäässä. Viimeisellä kymmenminuuttisella ero pysyi tasaisena vierasjoukkueen kiriyrityksistä huolimatta. Laadukkaan U16-ikäisten ottelun loppusummerin soidessa Tapiolan Honka parempi numeroin 92-84.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämpin mietteet ottelusta: " Tapiolan Hongan tiedettiin olevan laadukas heittojoukkue, joka liikuttaa palloa joukkueena hyvin. Tavoitteemme oli ottaa helpot heitot pois ja onnistuimme siinä mielestäni hyvin. Kotijoukkueen kovat heittäjät osuivat hyvistä heitonhaastoista huolimatta. Joukkueena pelasimme yhden parhaista otteluista koko kaudella. Nyt täytyy suunnata katseet taas kohti tulevia harjoituksia, tavoitteenamme on saada mahdollisimman paljon ehjiä harjoitusjaksoja. Ensi viikolla vastassa on sarjakakkonen Äänekosken Huima, ottelu pelataan sunnuntaina 18.2. Malmin palloiluhallilla klo 13:15. Tervetuloa kannustamaan Namikan -02 poikia!"

HNMKY:n U16-tyttöjen valtakunnallista I-divisioonaa pelaava joukkue pelasi kaksi kertaa kotonaan Malmilla viikonlopun aikana. Lauantaina vastaan asettui OrJy, Orimattilasta ja sunnuntaina PeKa,Kotkasta. Ensimmäinen ottelua OrJy:ä vastaan oli äärimmäisen tiukka ylösheitosta loppusummeriin asti. Ottelu oli korien vaihtamista molemmissa päissä kenttää ensimmäiset 30-minuuttia. Viimeisellä kymmenminuuttisellä vierasjoukkue OrJy oli hiukan parempi ja kirjautti jakson nimiinsä numeroin (17-25).  Loppulukemat siis Jymyn hyväksi 68-72.

U16-tyttöjen valmentaja Benjamin Jensen kommentoi: "Coming off a couple of tough losses, our main goal was to tighten up defensively by not allowing easy baskets and doing a better job securing the rebounds, while offensively attacking their basket and score points in the paint.

We managed to get off to a good start by following our game-plan and were able to hold the lead for most of the game.

In the 4th period however OrJy played well defensively and managed to shut us down get a 11 point lead. Despite the girls doing a great effort to make a strong 7-0 run at the end of the game OrJy managed to stay up 68-72 and secure the win."

Tilastoja:

Kaisa Keso 23p/26lev

Sofie Erlund 16p

Aleksandra Kauste 13p/6lev

Sunnuntaina kotiottelutuplan toisessa osassa vastaan asettui PeKa. Ensimmäisen ottelun tavoin ottelu alkoi tiukalla väännöllä ja kumpikaan joukkue ei saanut etumatkaa luotua ensimmäisen neljänneksen aikana (8-11). Toisella neljänneksellä kotijoukkue repäisi muutaman helpon korin ja voitti erän numeroin 21-12. Ottelun toisella puoliskolla PeKa yritti päästä peliin takaisin mukaan ja pääsikin. Kotijoukkueen rutinoitunut tekeminen kuitenkin varmisti tällä kertaa ottelusta voiton. Loppulukemat 59-51, kotijoukkue HNMKY:n hyväksi.

U16-tyttöjen valmentaja Emma Malm kommentoi: " Valtakunnallisen I-divarin ottelussa PeKa:a vastaan HNMKY:n tytöt dominoivat levypalloja kentän kummassakin päässä. Valmennus on erittäin ylpeä ja tyytyväinen koko joukkueen panokseen irto - ja levypelaamisessa, Jokainen pelaaja sai useamman merkinnän tilastosarakkeeseen. Joukkuepuolustaminen oli yleislinjassa hyvällä tasolla läpi ottelun. Suurimpia sydämen tykytyksiä aiheutti useat menetykset joista monet olivat huonojen valintojen tulosta. Viimeisillä minuuteilla pallosta pidettiin erittäin hyvää huolta ja lopulta tytöt saivat hienon voiton 59-51. Kaisa Keso kirjautti toisen tupla-tuplan lauantain tavoin, myös Sofie Erlund sai tupla-tupla tilastot."

U16-tyttöjen valtakunnallinen I-divisoona jatkuu 18.2. kun joukkue kohtaa BC Nokian vieraissa.

(kuva Jaakko Köninki) (kuva Jaakko Köninki)

U16-tyttöjen SM-sarjassa HNMKY 1 kirjautti tililleen jo 13. perättäisen voittonsa, kun joukkue kohtasi radan toisella puolella majailevan Helmi Basketin. Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli tasainen jokaiselta osa-alueelta. Toisella puoliajalla vierasjoukkue HNMKY näytti leveydellään ja laadukuudellaan miksi se on sarjakärki. Vahva toinen puoliaika kirjattiin vierasjoukkueen hyväksi 27-50 ja koko ottelun lopputulos 63-86. HNMKY jatkaa sarjanpiikkipaikalla 13 voiton ja 0 tappion turvin.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua seuraavasti: "Kohtasimme paikalliskamppailussa 7 ottelun voittoputken Helmi Basketin. Halusimme keskittyä kommunikointiin, puolustuspäähän ja irtopallokamppailemiseen.
Ottelun 1. erä oli todella hermostunut meiltä ja menetimme paljon palloa. Ottelun edetessä puolustuspelaamisemme tiivistyi, voitimme levypallot ja pidimme pallosta parempaa huolta. Tämä oli ottelun ratkaisu.
Joukkue näytti taas ottelun edetessä, kuinka se pystyy parantamaan heikosta 1. puoliskosta huolimatta. Kaikki kunnia hyvin valmennetulle Helmelle, joka pelasi kypsästi ja jonka uskon pelaavan myös vahvasti kevään edetessä.
Seuraavaksi kohtaamme vieraskentällä Vantaalla PuHun muutaman viikon päästä. Haluamme viedä tulevien viikkojen ajan puolustus-ja kamppailupelaamistamme eteenpäin”.