HNMKY:n Naiset avasivat kevätkautensa voitolla

07.01.2019

Helsingin NMKY:n naiset matkustivat sunnuntaina Äänekosken Huiman vieraaksi. Ottelu oli kevätkauden ensimmäinen ja HNMKY sai vahvan toisen puoliajan turvin kirjautettua ottelusta voiton numeroin 67-72.

(kuva Velimatti Ollilainen) (kuva Velimatti Ollilainen)

Ottelu alkoi tasaisesti vierasjoukkueen ollessa ensimmäisen neljänneksen jälkeen yhden korin johdossa (14-16). Toisella neljänneksellä kotijoukkue Huima pääsi otteluun mukaan ja rykäisi puoliajallee lukemat 38-28. Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue äityi hurjaan heittovireeseen kirjauttaen neljänneksen itselleen lukemin 9-29. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue pääsi lähelle vierasjoukkuetta, mutta HNMKY onnistui pitämään Huiman takanaan. Loppulukemat kirjattiin Helsingin NMKY:n eduksi 67-72.

Ottelun tilastot

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit ottelusta: "Vaikea kevätkauden avaus. Liikaa helppoja menetyksiä,  kunnia Huimalle yritteliäästä puolustuksesta. Fiina Oljemark piti joukkuettamme pystyssä ensimmäisen puoliajan tehden 17 pistettä (23 koko ottelussa). Kolmannella neljänneksellä pelasimme parasta koripalloa, puolustuksessa saimme stoppeja ja hyökkäyksessä pallo liikkui. Katariina Kaikkonen antoi erässä 8 syöttöä (koko pelissä 14 syöttöä). Viimeiseen erään lähdettiin 10 pisteen johdossa. Huima yritti aggressiivisesti kiriä koko viimeisen neljänneksen, mutta onnistuimme tekemään tarvittavat korit. Fiina ja Katariina olivat meidän takuunaisia läpi ottelun."

Naisten kausi jatkuu 13.1. klo 16:00, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Helmi Capitals