HNMKY:n U17-pojat jatkavat puhtaalla pelillä SM-sarjassa.

29.10.2018

Helsingin NMKY:n U17-pojat jatkavat puhtaalla pelillä SM-sarjassa. Ura Basket kaatui perjantai-iltana kotikentällä lukemin 87-70.

max donkkaa (kuvassa: Max Besselink, kuvaaja: Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U17-pojat ovat aloittaneet SM-sarjakauden hyvin voitettuuan kaksi ensimmäistä otteluaan. Kolmanteen otteluun saapui vieraita Kaarinasta, kun Ura Basket matkasi malmin palloiluhallille perjantai-iltana. Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja pisteitä tehtiin puolin ja toisin kovaa vauhtia. Ensimmäisellä puoliajalla Ura Basket puhkoi HNMKY puolustusta jatkuvasti voittamalla 1v1 tilanteita ja pääsemällä laadukkaisiin paikkoihin korin lähelle ja vapaisiin kolmen pisteen yrityksiin. HNMKY sen sijaan hallitsi levypallopeliä ja teki helppoja pisteitä hyökkäyslevypalloista ja nopeista hyökkäyksistä. Lukemat olivat isolla tauolla tasan 41-41. Toisella puoliajalla HNMKY sai tukittua Ura Basketin ajoväyliä paremmin laadukkaammalla joukkuepuolustuksella ja peli siirtyi namikan hallintaan. HNMKY kävi parhaimmillaan peräti 24 pisteen johdossa. Toisella puoliajalla Ura Basket sai aikaiseksi vain 29 pistettä ja loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 87-70. Muutamia poimintoja ottelun tilastoista, joilla oli merkittävä vaikutus ottelun lopputulokseen. Pisteet 3sek alueelta 64-44, pisteet nopeista hyökkäyksistä 25-8, pisteet hyökkäyslevypalloista 21-5 ja pisteet vastustajan menetyksistä 34-11, kaikki HNMKY:n hyväksi.

Valmentaja Timo Saukkola kuvailee ottelua seuraavasti: ”Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla liian pehmeästi ja emme saaneet otetta puolustuksellisesti peliin. Toisella puoliajalla olimme erittäin hyviä molemmissa päissä kenttää. Meidän 02 pojat ovat todella valmiita tekemään töitä toistensa eteen kentällä ja se näkyi tässäkin ottelussa.”