Olet täällä

HANNO MÖTTÖLÄN RAHASTO

Hanno Möttölä: "Rahastossa yhdistyvät minulle rakas koripallo ja haluni hyväntekeväisyyteen"

Helsingin NMKY:n hallitus julkisti Hanno Möttölän nimeä kantavan rahaston yhdistyksen 125-juhlavuotensa kunniaksi. Rahaston peruspääoma on Helsingin NMKY:n 125- juhlavuoden ”Hankitaan puuttuva mahdollisuus”-keräyksen tuotto sekä Hanno Möttölän tekemä lahjoitus.

Rahastoa kartutetaan vuosittaisella hyväntekeväisyys golf-tapahtumalla Helsinki YMCA Golf Challengella sekä yhteistyökumppanien ja yksityishenkilöiden tekemillä lahjoituksilla. Möttölä sanoo olevansa todella iloinen ja otettu, että Namika laittoi pystyyn hänen nimeään kantavan rahaston.

– Olin jo pitkään miettinyt miten voisin päästä vahvemmin mukaan hyväntekeväisyyteen ja tässä yhdistyy itselleni myös rakas koripallo hyvin vahvasti. Harrastustoiminta kallistuu vuosi vuodelta ja samalla yhä useampi lapsi haluaa mukaan ohjattuun toimintaan ja nimenomaan joukkuelajeihin, joten tarvetta avulle varmasti on nyt ja tulevaisuudessa, sanoo Möttölä.

Nuorten tukeminen on alettu nähdä vihdoin tärkeänä. Möttölän nimeä kantavan rahaston tavoite on auttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia nuoria pääsemaan harrastustoiminnan pariin.

– Tämä mahdollistaa nuorille vaikka leirille osallistumisen tai kausimaksujen maksamista. Haluamme auttaa myös lahjakkaita pelaajia urallaan, mutta tämä ei ole rahastomme pääasiallinen tavoite. Jos ja kun tällä voimme ehkäistä pitkällä aikavälillä sosiaalisia ongelmia olemme onnistuneet tavoitteissamme. Meidän yhteiskunnassamme pitää löytää keinoja, joilla varmistetaan ettei yksikään tyttö tai poika joudu jäämään hyvän urheiluharrastuksen ulkopuolelle kohonneiden kustannusten vuoksi. Urheilulla on niin positiivinen vaikutus ihmisiin että parempaa hyväntekeväisyyskohdetta on vaikea löytää, korostaa entinen huippupelaaja.

Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja kiittelee Hanno Möttölän mukaantuloa

Helsingin NMKY:n ytimessä on lasten ja nuorten toiminta. Viime vuosina olemme nähneet yhteiskunnassa muutoksen, jossa yhä useampi nuori on jäänyt harrastustoiminnan ulkopuolelle. Tällä rahastolla Helsingin NMKY tukee kaikkea lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja mahdollistaa sosiaalisesta taustasta riippumatta mahdollisuuden monipuoliseen harrastustoiminaan. On todella upeaa, että Hanno lähti tähän mukaan.