Lisenssit ja vakuutukset

Lisenssi ja vakuutus

Lisenssi on lupa, joka vaaditaan pelaajalta, valmentajalta, erotuomarilta tai lajikohtaisesti myös muilta toimihenkilöiltä, jotka osallistuvat lajiliiton ja sen alaisuudessa olevien toimijoiden järjestämään kilpailutoimintaan  (sarjat ja turnaukset) tai koulutuksiin. Ilman lajiliitolta hankittua lisenssiä voi HNMKY:ssä osallistua vain sellaiseen toimintaan, joihin ei kuulu kilpailutoimintaa lajiliiton järjestämänä.

Lisenssiä ei vaadita: liikunta- ja lajikerhoissa, leireillä ja lajikouluissa.

Lisenssin yhteydessä lajiliitolta pystyy ostamaan myös vakuutuksen, joka on voimassa harjoituksissa ja peleissä. Lajiliiton tarjoaman pelaajakohtaisen vakuutuksen voi korvata myös henkilökohtaisesti otetulla vakuutuksella, joka kattaa urheilutoiminnassa syntyvät tapaturmat. Omien vakuutustusten kattavuuden varmistaminen on suositeltavaa, jottei ikäviä vakuutuksettomia tilanteita pääse syntymään tai ettei vakuutusmaksuja turhaan suorita päällekkäin.
HNMKY:llä on ryhmävakuutus, joka kattaa myös kaikki sellaiset liikuntakasvatuksen toiminnot, joissa lisenssiä ei vaadita. Tällaisia ovat mm. liikuntaleirit, liikuntakerhot ja koulut. Esimerksiksi Hippo -kursseilla tai Salibandykouluissa kaikki harrastajat ja ohjaajat ovat vakuutettuja seuran puolesta.

Lisenssin ostaminen

Koripallo
Koripallon lajilisenssin saa ostettua basket.fi -sivustolta, josta löytyy myös vakuutusehdot.

Joukkueenjohtaja ja/tai valmentaja näkee noin 2-5 arkipäivän kuluttua lisenssin maksamisesta pelikelpoisuuden seurakohtaisilta lisenssilistoilta. Mikäli lisenssi ostetaan vain vähän ennen peliä, kannattaa varautua näyttämään joukkueenjohtajalle / valmentajalle tosite lisenssin ostamisesta. Koripallotoimistoon ei tositetta tarvitse lähettää.