Koripallo Namikassa

koripallonamikassaHelsingin NMKY koripallo koostuu noin 60 joukkueesta sekä harjoitusryhmästä kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Toimintaa järjestetään myös vammaisurheilupuolella.

Helsingin NMKY on lisenssimäärällä mitattuna Suomen suurin koripalloseura. Seura panostaa tällä hetkellä vahvaan juniorityöhön, jota tukee muun muassa seuran omat aamutreenit, koripallopainotteiset kesäleirit sekä syksyisin ja keväisin järjestettävät maksuttomat koriskurssit lajista kiinnostuneille.

Seuran tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille omia harrastamisen motiiveja vastaavaa toimintaa. Käytännössä tämä näkyy vanhemmissa junioreissa useana harjoitusryhmänä sekä suosittuina FUN-ryhminä. Nuorimmissa junioreissa kodin läheisyys korostuu ja toiminta on alueellista Stadin, Malmin ja Pakilan alueilla.

Historia

Helsingin NMKY:n on organisaatio, joka on tuonut koripallon Suomeen. Laji rantautui Suomeen Vilho Nuorevan matkassa vuonna 1927, jonka jälkeen Namikassa koripalloa on pelattu tauotta.Ensimmäiset viralliset koripallo-ottelut Suomessa on pelattu Vuorikatu 17 osoitteessa Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevan Hotelli Arthurin nykyisessä auditoriotilassa.

Kaiken kaikkiaan namikalaiset ovat voittaneet yhteensä 63 koripallon Suomen Mestaruutta eri ikäluokissa sekä saalistaneet yli 140 SM-mitalia. Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä on HNMKY:n (Pakila) kasvatti. Helsingin NMKY on jäädyttänyt Möttölän pelipaidan numero 13 KorisGaalassa 20.3.2015. Pelipaita on sijoitettu Malmin Palloiluhallin 1. kentän kattoon Siemenkuja 3:ssa.