U19-tytöt voitokkaina vierasottelussaan, U19-pojille kotitappio

18.12.2017

U19-ikäisten SM-sarjat jatkuivat HNMKY:n joukkueiden osalta kahdella ottelulla lauantaina. U19-tytöt pelasivat oman kierroksensa Lappeenrannassa Catzin vieraana. U19-pojat isännöivät vieraita Kotkasta, kun KTP vieraili MPH:lla.

joanna (kuva Harri Vallila)

U19-tyttöjen ottelu Catzia vastaan alkoi tasaisesti molempien puolustaessa hyvin ja erä vierasjoukkueelle niukasti (9-19). Toisessa erässä vierasjoukkueen puolustus rakoili aika-ajoin ja hyökkäspäässä Catz:in vaihtelevat puolustusmuodot aiheuttivat pientä jäätymistä, joten erä pelattiin tasaisissa lukemissa (20-21). Näin puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 29-40. Kolmannessa erässä vierasjoukkue sai niin sanotusti vaihteen päälle ja näin ollen kolmas erä namikalle (14-27). Neljännessä erässä Namika jatkoi siitä mihin oli edellisessä erässä jäänyt juosten erän (11-37). Näin ottelun voitto vierasjoukkueen hyväksi lukemin 54-104.

Valmentaja Daniel Ingmanin mietteet ottelusta: "Olen todella tyytyväinen siihen millä asenteella ja ilmeellä tytöt olivat liikkeellä läpi ottelun. On hienoa nähdä kuinka joukkueen sisällä rupeaa muodostumaan erilaisia rooleja ja kuinka jokainen tyttö onnistui tuomaan jotain kentälle omalla pelaamisellaan. On myös kiva nähdä, että pelaamisemme on ollut todella epäitsekästä kahdessa viimeisessä ottelussa (keskiarvona 25 syöttöä). Tästä on hyvä jatkaa kohti ansaittua joululomaa ja ensi vuotta! HOS!

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat kohtasi lauantaina kotonaan sarjan keskikastissa majailevan KTP:n Kotkasta. Kotijoukkue lähti otteluun äärimmäisen hyvällä energialla ja pakotti KTP:n aikalisään tilanteessa 13-4. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja KTP meni hienoisesti niskan päälle Janne Lehtorannan kovilla kolmen pisteen heitoilla. Namikan musta kolmas neljännes koitui kohtaloksi ja pisteet matkasivat Kotkaan lukemin 83-98.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan mietteet ottelusta: "Olen ylpeä meidän hyökkäyspelaamisesta ja siitä että, emme luovuttaneet missään vaiheessa. Tulimme 20p takamatkalta 7 pisteeseen, mutta kiri jäi lyhyeksi. Yksi huono neljännes koitui kohtaloksemme ja tästä voi vain oppia videon kautta. Pystymme hyökkäämään tehokkaasti lähes kaikki sarjan joukkueita vastaan, mutta puolustuspelaamisessa on kevätkaudelle rutosti petrattavaa, niin saamme recordin kääntymään ylöspäin. Treenisalista se lähtee, nyt kuukauden tauko SM-peleistä ja parempana takaisin."