U19-tytöt jatkavat vahvoja otteitaan, U19-pojille vierastappio

20.11.2017

U19-tyttöjen ja poikien SM-sarjoissa HNMKY pelasi täyden kierroksen. U19-tytöt pelasivat kotiottelun melkein paikallisvastustaja EBT:tä vastaan Malmilla. U19-poikien SM-sarja jatkui taas paikallisottelulla MuKi:a vastaan Munkkiniemessä.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Viimeinen 19 -vuotiaiden tyttöjen kotiputken ottelu pelattiin lauantaina MPH:lla. Ottelussa vastaan asettui EBT, jonka kaksi maajoukkuepelaajaa oli samaan aikaan pelaamassa naisten korisliigassa. Tämä hieman vaikutti joukkueiden voimasuhteisiin. Ensimmäinen erä olikin täysin Namikan hallintaa, HNMKY:n puolustus oli varsin etevää ja ensimmäinen neljännes kirjattiin lukemin 17 – 2 kotijoukkueen hyväksi. Toisella jaksolla kotijoukkue sortui kuvittelemaan pelin olevan ohi ja keskittyminen karkasi. Namikan joukkuepuolustus rakoili ja joukkueena tekeminen hyökkäyspäässä katosi, erä vierasjoukkueelle 17 – 16. Puoliajan jälkeen kolmannessa erässä ottelu oli tasaista pelaamista. Neljässä erässä kotijoukkue sai vielä yhden vaihteen silmään nimenomaan hyökkäyspäässä ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 81 – 51.

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit: "Ottelun hahmoja kotijoukkueelta pelissä oli loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti kentälle palannut Sarah Chime, lisäksi Annika Suhonen ja Aino Ylänne osoittivat ajoittain erittäinkin hyviäkin otteita puolustuspäässä. Nyt joukkue pääsee vihdoin viiden kotipelin jälkeen vieraspeliinkin, tällä viikolla joukkue lähtee metrolla Espooseen Hongan vieraaksi."

HNMKY:n U19 pojat pelasivat lauantaina vierasottelunsa sarjakärki Munkkiniemen Kisapoikia vastaan. Kotijoukkue MuKi oli ottelussa todella tyly isäntä, jättämättä mitään spekulaatioita ottelun voittajasta. Loppulukemat kirjattiin 118-56.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit: "Tasoero oli pahimmillaan todella iso. Pystyimme pelaamaan ajoittain samalla tasolla vastustajan kanssa, mutta nuo hetket olivat yksinkertaisesti liian lyhyitä. Mukilla oli laittaa jokaiselle pelipaikalle isompi ja vahvempi pelaaja ja se näkyi kaksinkamppailuissa molempien korien alla. Jos häviämme levypallot 58-30, emme anna itsellemme mahdollisuutta voittaa ottelua. Täytyy vain taistella joukkueena irtopalloista kovempaa ja olla valmiina pelaamaan korkeammalla intensiteetillä sarjan kovimpia vastaan. Olimme kuitenkin ajoittain hyvällä pelirohkeudella pelissä sisällä ja se antaa uskoa tulevaan."