U19-tytöille vierastappio, U19-pojille puolestaan kotitappio

05.02.2018

U19-ikäisten SM-sarjat jatkuivat kuluneena lauantaina, kun HNMKY:n U19-tytöt matkustivat sarjan kärkikamppailuun Tampereelle, Pyrinnön vieraaksi. U19-pojat puolestaan kohtasivat kotisalissaan sarjataulukossa toisena majailevan Helsinki Rocksin.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY lähti Tampereelle vieraspeliin lauantaina pelaamaan isoa peliä, kun ottelun voittajalle oli tiedossa sarjan kärkipaikka. Ennakkoon tiedossa oli kova peli, kummatkin joukkeet ovat sarjan kärjessä myös levypallo tilastoissa. Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäisen erän edetessä kotijoukkue Pyrintö rupesi voittamaan 1-1 tilanteita hyökkäyspäässä mikä  taas pakotti HNMKY:n puolustuksen aputilanteisiin, joka puolestaan johti liian vapaisiin heittoihin Pyrinnölle. Ensimmäinen erä Pyrinnölle 22 – 15. Toisessa erässä HNMKY muutti hieman puolustustaan ja 1-1 tilanteissa pärjättiin paremmin. Tämä pakotti kotijoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin ja HNMKY pääsi juoksemaan kenttään Magdalenen johdolla. Pitkälle tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 29 – 37. Kolmas erä alkoi HNMKY:llä heikosti hyökkäykset päättyvät menetyksiin ja Pyrintö pääsi rankaisemaan niistä. Erästä tuli vaikea vierasjoukkueen peli ei lähtenyt rullaamaan koko erässä. Pyrintö voitti erän 20 pisteellä ja lähti 12 pisteen johdossa viimeiseen erään. Neljännessä erässä HNMKY pääsi vain hetkittäin mukaan peliin, mutta ei saanut oikein missään kohtaa kunnolla pelistä enää kiinni ja Pyrintö nappasi sarjan kärkipaikan Helsinkiläisiltä.

HNMKY:n U19 tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua seuraavasti: "Ottelu kaiken kaikkiaan oli laadukas, kova taistelu kärkipaikasta. Tilastoista löytyy sellainen hienous, että HNMKY:n Magdalene Agyei pääsi heittämään ottelussa 21 vapaaheittoa, mikä on tyttöjen A-tyttöjen/U19 tyttöjen SM -sarjan viimeisen kymmenen vuoden aikana toiseksi korkein määrä, hän keräsi myös kohdistuineita virheitä 14 kappeletta mikä on korkein määrä viimeiseeen 10 vuoteen. Pyrintö oli kuitenkin tällä kertaa parempi ja ansaitsi voiton pelistä. Namikalla on edessä tuplapeliviikko, kun jo torstaina matkataan Orimattilan Jymyn vieraaksi ja lauantaina radan toiselle puolelle Capiltasin vieraaksi. Tervetuloa kannustamaa!"

HNMKY:n U19 pojat kohtasi Helsinki Rocksin paikalliskamppailussa lauantaina Malmin palloiluhallilla. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella vierasjoukkue Rocks hallitsi ottelua nakuttaen 26-pistettä. Toisella neljänneksellä kotijoukkue löysi rytmin hyökkäyspäässä ja onnistui kamppailemaan erässä lukemin 24-25. Kolmannessa erässä vierailijat ottivat pelin haltuunsa ja menivät menojaan. Lopputulos 83-106

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan mietteet ottelusta: "Pelasimme pääosin hyökkäyspäässä voittoon vaadittavalla tasolla. Puolustuksessa tuli virheitä joukkuekonseptin näkökulmasta ja 1-1 puolustamisessa. Rocksin tasoista joukkuetta vastaan pitäisi myös pystyä voittamaan levypallot, jotta taistelisi voitosta. Siihen emme pystyneet tällä kertaa. Mikäli vastustaja tekee 106 pistettä, niin pelin voittaminen on silloin todella vaikeaa. Puolustuspäässä täytyy kehittyä kohti seuraavaa ottelua."