U19-tytöille toinen kotivoitto, U19-pojille vierastappio

23.10.2017

U19-ikäisten SM-sarjat jatkuivat lauantaina, U-19 tytöt jatkoivat otteluitaan kotisalissaan MPH:lla, kun vastaan asettui SBG Lahdesta. U19-pojat jatkoivat vieraspelejään puolestaan matkustamalla Turkuun kaimaseura TUNMKY:n vieraaksi.

niilo.turku

(kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat matkasivat kauden toiseen SM-sarjaotteluun Turkuun. TUNMKY oli hävinnyt HNMKY:n tapaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa, joten ottelussa oli molemmilla joukkueilla haussa ensimmäinen voitto. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja suurinumeroisesti. Vierasjoukkueen puolustus antoi liikaa helppoja lay uppeja ja jakso kirjattiin turkulaisille 27-20. Turku oli hyvin energinen joukkue ja heittovoimainen joukkue koko ensimmäisen puoliajan saaden vierailevan Namikan vaikeuksiin. Toinen meni turkulaisten eduksi 18-15.

Toisella puoliajalla HNMKY onnistui selvästi parantamaan puolustuspeliään ja hyökkäämään Turun heikkouksia vastaan nousten tasapisteisiin neljännellä jaksolla. TUNMKY veti kuitenkin lopun pallonhallinnoissa pidemmän korren ja pisteet kotiin lukemin 74-70.

U19-poikien päävalmentajan Timo Saukkolan kommentit: "Positiivisia asioita oli ehdottomasti toisen puoliajan pelaaminen molemmissa päissä kenttää. Annoimme omalla toiminnallamme toisella puoliskolla itsellemme avaimet voittoon, mutta ihan loppuun asti emme pystyneet avaimia käyttämään. Meillä on tekemistä ehjän 40 minuuttisen kanssa, useat pelaajamme ovat vielä ”uuden edessä” ja tasomme heittelee pelin aikana liikaa. Ei voi kuin hakea lisää kokemuksia harjoituksista ja keskittyä siihen, että saadaan jokainen pelaaja paremmin sisään peliin."

HNMKY 19 -vuotiaiden tyttöjen SM -sarja jatkui Malmilla lauantaina. Tällä kertaa vieraaksi saapui SB -Girls Lahdesta. Kotijoukkue lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Tämä asetelma valitettavasti näkyi myös kentällä kotijoukkueen heikohkossa asenteessa. Nimittäin vahvan ensimmäisen neljä minuuttisen jälkeen kotijoukkueen peli ei palannut raiteilleen oikein missään kohtaa ottelua. SBG rankaisi aina kun Namikan apupuolustus puuttui. Myös irtopallopelaamisessa HNMKY ei päässyt tavoitellulle tasolla, kotijoukkue pystyi voittamaan vain kolmannen erän levypallot. Lahtelaiset pelasivat yritteliäästi ja tekivät Namikan pelistä haastavan. Ottelun lopputulos kuitenkin viimeisten minuuttien onnistumisten turvin kotijoukkueelle 89 – 75. Ottelussa Joanna Kallella taiteili 17 minuutissa 24 pistettä hyvillä prosenteilla, lisäksi Aino Lampinen oli pirteä irtopalloissa (9 levypalloa).  Tulevana lauantaina pelataan jälleen, kun MPH:lle kauden alussa EHBT -turnauksessa lähes ylivoimaisen voiton ottanut Pyrintö saapuu vieraaksi. Tervetuloa kannustamaan!