U19-tytöille runsas kotivoitto, U19-pojille tappio Jyväskylästä

11.12.2017

U19-ikäisten SM-sarjoissa pelattiin HNMKY:n joukkueiden osalta täysi kierros kuluneen viikonloppuna. U19-tytöt pelasivat oman ottelunsa Malmilla BC Nokiaa vastaan. U19-pojat puolestaan matkustivat lauantaina Jyväskylään, HoNsu:n vieraaksi.

( kuva Harri Vallila) ( kuva Harri Vallila)

U19- tytöt pelasivat vuoden toiseksi viimeisen ottelunsa, kun Malmille vieraaksi saapui BC Nokia. Ottelu alkoi tasaisesti molempien tehdessä koreja tasaiseen tahtiin ensimmäisen erän päättyessä kuitenkin kotijoukkueen ollessa johtoasemassa luvuin 31-21. Toisessa erässä molempien tiivistäessään puolustustaan korinteko tuli hankalammaksi molemmissa päissä kenttää ja puoliajalle mentiin lukemissa (53-37). Kolmanteen erään kotijoukkue tuli todella energisesti ja kovaa puolustaen. Ehjän suorituksen lopputulemana kirjattiin kolmas erä kotijoukkueen hyväksi numeroin 37-19. Viimeinen erä meni tasaiseen tahtiin molempien tehtaillessa koreja. Loppulukemat 108-76 ja kaksi sarjapistettä jäivät Malmille

Valmentaja Daniel Ingmanin kommentit ottelusta:

" Oli hienoa nähdä joukkueelta näin iso tasonnosto edellisestä Honka pelistä. Olimme hyvällä energialla liikkeellä ja tämä näkyi erityisesti puolustuspäässä (vastustajalla 31 menetystä). Hyökkäyspäässä pidimme hyvää tempoa yllä ja juoksimme kenttää hyvin pitäen pallosta hyvää huolta (10 menetystä). Levypallopelissämme on erityisesti parantamisen varaa. Erityismaininnan ottelusta ansaitsee Fanni Kantonen, joka pelasi huikean ottelun."

Fanni Kantonen 10p/9lev/10s/13r

Vuoden viimeinen peli pelataan ensi lauantaina 16.12 Lappeenrannan Catz:in vieraina Sammonlahden palloiluhallissa. HOS!

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat kävivät sarjan pisimmällä vieraspelireissulla Jyväskylässä lauantaina. Fyysinen kotijoukkue aloitti ottelun ryminällä ja Namikalla kesti hieman liian kauan päästä pelin rytmiin mukaan. Toisen neljänneksen ensimmäinen puolisko meni vierasjoukkueen hyvän runin merkeissä ja ottelu eteni tasaisissa merkeissä puoliajalle. Toisella puoliajalla HoNsu karkasi kuitenkin tavoittamattomaan johtoon ja vei ottelun nimiinsä 114-84.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Meitä vastaan tehdään edelleen liikaa helppoja koreja. Pystyimme vieraspelissä sarjan kärkipään joukkuetta vastaan tekemään 84 pistettä, millä normaalisti taistellaan ottelun voitosta. Levypallopelaaminen ja 1-1 puolustaminen eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä sillä tasolla, että antaisimme itsellemme mahdollisuuden voittaa. Olen kuitenkin ylpeä kaikista 8 pelaajasta ja heidän taisteluasenteestaan ottelussa.”