U19-SM-sarjat käyntiin tytöissä ja pojissa

16.10.2017

Helsingin NMKY:n U19 pojat vierailivat lauantaina SM-sarjan avausottelussa Kouvolassa. Ottelu oli vierasjoukkueelta pääosin mollivoittoinen, Kouvot pääsi ottelun ensimmäisellä puoliajalla todelliseen hurmokseen Namikan puolustuspelaamisen ollessa luvattoman vaisua.

markusu19p

(kuva Harri Vallila)

Kotijoukkue Kouvot teki ensimmäisellä puoliajalla 60 pistettä, mistä Namika ei enää noussut 11 pistettä lähemmäksi. Ottelun loppulukemat kirjattiin lukemiin 98-78 (32-22, 28-22, 18-17, 20-17). U19-poikien sarja jatkuu tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa Turkuun Turun NMKY:n vieraaksi.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta:" Olimme valmistautuneet siihen, että täytyy olla puolustuspäässä ajoissa koko ottelun ajan, jolloin Kouvot ei saa heittohurmosta kotisalissaan päälle. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla hävisimme järjestäen helppoja 1-1 ajotilanteita ja Kouvot rankaisi näistä surutta. Kun vastustajalla on paljon tilaa ja aikaa, niin silloin yleensä vähän vaikeammatkin heitot menee helpommin koriin. Kohtaamme samoja vaikeuksia jatkossakin, ellemme kykene pelaamaan paremmin joukkueena molemmissa päädyissä. Kaikki kunnia hyvin pelanneelle kotijoukkueelle."

HNMKY:n  U19-tytöt avasivat oman taipaleensa SM-sarjassa lauantaina, kun PeKa saapui MPH:lle. Ottelun lähtöasetelmat olivat kutkuttavat, kun kolme viikkoa sitten PeKa vei joukkueiden keskinäisen harjoitusottelun viidellä pisteellä. PeKa saapui MPH:lle ilman joukkueen ykköspelaajaansa 194 senttistä Awak Kuieria. Itse ottelu alkoi kotijoukkueen lievällä hallinnalla ja tarkemmalla viimeistelyllä. Ensimmäinen jakso Namikalle 21-14. Toisessa erässä Namika onnistui lisäämään hieman vauhtia pelissä ja ero venyi puoliajalle 18 pisteeseen kotijoukkueen eduksi. Kolmannesta erästä muodostui hieman ensimmäisen kaltainen, nyt vaan vierasjoukkue veti alkuun ja Namika tuli perässä. Erän edetessä kotijoukkue pääsi vauhtiin mukaan ja ero säilyi noin kahdessakymmenessä pisteessä. Neljäs erä oli enemmän tai vähemmän pelailua ja kotijoukkueen peli-ilme alkoi kadota aivan liian aikaisin. HNMKY:llä on vielä paljon tehtävää, jotta peli ja peli-ilme saadaan SM -sarjan tasolle. Ottelun positiivisia oli kovalla prosentilla viimeistelly Sissy von Schoultz sekä ottelussa monipuolisesti pelannut Magdalene Agyei, lisäksi 16 -vuotiaiden joukkueesta mukana olleet pelinjohtajat Kati Ollilainen ja Janette Aarnio pyörittivät peliä tyylikkäästä myös 19 -vuotiaiden sarjassa. Kotipeliputki jatkuu Namikalla jo tällä viikolla, kun SB-girls  Lahdesta saapuu lauantaina MPH:lle klo 16.00