U19-pojat päätivät kautensa voittoon, U19-tytöt voittamattomia kotonaan

09.04.2018

U19-ikäisten SM-sarjojen runkosarja päättyi kuluneena viikonloppuna. U19-pojat vierailivat Karkkilassa. U19-tytöt saivat vieraita Malmille Orimattilasta, kun OrJy saapui haastamaan HNMKY:n

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat pelasi kauden viimeisen SM-sarjapelinsä Karkkilassa KaU:n vieraana. Molemmat joukkueet olivat menettäneet jo ennen päätöskierrosta mahdollisuudet päästä välieriin, joten tuloksellista merkitystä ottelulla ei ollut. Urheilussa ei kuitenkaan ole merkityksettömiä pelejä, joten lataus oli hyvä molemmin puolin. Ottelussa edettiin koko 40 minuuttia suhteellisen tasaisissa merkeissä, vaikka vierasjoukkue HNMKY meinasi karata pariin otteeseen, johtaen parhaimmillaan 13 pisteen erolla. Lopussa KaU rynnisti melkein rinnalle, ja päätöslukemat kirjattiin helsinkiläisten eduksi lukemin 92-86.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: "Ottelu oli pienoiskoossa meidän kauden kulkua. Hyökkäyspäässä meillä ei ollut kovin montaa kertaa suuria haasteita luoda hyviä heittopaikkoja ja helppoja koreja, mutta puolustuksessa jäimme usein melko pieneksi ja teimme konseptimme perusvirheitä liikaa. Kokonaisuutena kausi oli erittäin opettavainen ja vaikka top4 jäi saavuttamatta, niin meidän ensimmäisen vuoden U19 pojat saivat suuren roolin ja mahdollisuuksia onnistua ja epäonnistua, mikä varmasti antaa seuraaviin vuosiin rutiinia ja energiaa. Suuret kiitokset jälleen meidän 99-syntyneille (Wolzu, Esko, Mara, Tuomas, Eelis), joiden valtakunnallinen junioriura sai ansaitun päätöksen voiton myötä."

HNMKY:n U 19 tyttöjen SM -sarjan viimeinen runkosarjapeli pelattiin lauantaina Malmin palloiluhallilla Orimattilan Jymyä vastaan. Ottelun panos Namikalle oli kotietu välieriin Tampereen Pyrintöä vastaan. OrJy majaili ennen peliä sarjassa yhdeksäntenä. Ottelu alkoi odotusten mukaisesti, HNMKY:n kova puolustus pakotti Jymyn menetyksiin ja haastettuihin ratkaisuihin. Riistoista ja hyvästä levypallopelistä Namika pääsi juoksemaan kenttää. Ensimmäisen puoliajan jälkeen peli oli kotijoukkueelle 49 – 19. Toisella puoliajalla Orimattila nosti tasoaan, eikä kotijoukkue saanut enää kaivettua intensiteettiä kentälle. Toinen puoliaika päättyi vielä HNMKY:lle 28 – 25, näin ollen lopputulos on 77 – 44. Tilastoista kotijoukkueelta nousi esille Katariina Kaikkosen yhdeksän syöttöä sekä Joanna Kallelan kuusi riistoa.

Näin ollen HNMKY ei hävinnyt yhtään peliä kotikentällään runkosarjassa. Runkosarja sijoitus on toinen, 18 pelistä HNMKY voitti 14. Voittoja tuli runkosarjassa kaksi enemmän ja sijoitus on yhtä korkeampi kuin viime kaudella. Näin ollen tytöt pelaavat jälleen mitaleista. SM -välierät käynnistyvät näiden tyttöjen osalta tällä viikolla Pyrintöä vastaan. Kauden aikana HNMKY ja Pyrintö kohtasivat kahdesti, kummatkin joukkueet voittivat kotiottelunsa. Finaalipaikka irtoaa kahdella voitolla. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina 14.4. klo 13.30 Malmin palloiluhallilla, toinen peli sunnuntaina 15.4. on Tampereella ja tarvittaessa kolmas peli on tiistaina taas Malmilla 17.4. klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan HNMKY:n U19 tyttöjä kohti finaaleita!