U16-tytöt terävinä Pyrintöä vastaan, U16-pojilla hankala kahden ottelun viikko

06.11.2017

HNMKY:n U16-ikäisten SM-sarjat jatkuivat viikonloppuna. U16-tytöt pelasivat oman kierroksensa Tampereella, kun joukkue matkusti Tampereen Pyrinnö vieraaksi. 02-pojilla oli vuorostaan kahden pelin viikko, kun tiistaina joukkue pelasi paikalliskamppailun Sykki:ä vastaan ja lauantaina matkusti Äänekoskelle, Huiman vieraaksi.

Elmo u16p

(kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U16-pojat pelasivat tiistaina paikallisvastustaja Sykki:ä vastaan. Kamppailu oli ottelun alusta lähtien hyvin tasainen ja koreja vaihdettiin tasatahtiin. Puoliajalle mentäessä kotijoukkue nautti heinoisesta johdosta 38-31. Toisella puoliajan alussa kotijoukkue laittoi heitot kovalla prosentilla koriin, mutta vierasjoukkue HNMKY:n taistelutahto heräsi ja joukkue ryhtyi taistelemaan ja juoksemaan kenttää. Neljännellä neljänneksellä kotijoukkue laittoit pallot koriin hyvistä heittopaikoista, kun taas vierasjoukkueen pallot pomppivat ohi. Hyvästä taistelusta huolimatta voitto jäi nappaamatta. Pisteet Sykille ja lopputulos 75-70.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämppi kommentoi viikon ensimmäistä kamppailua seuraavasti: "Kovan taistelun jälkeen niukka tappio. Lähtökohdat olivat haastavat joukkueeseen iskeneen flunssa-aallon johdosta. Ensimmäisellä jaksolla  olimme hermostuneita ja turhan passiiivisia. Sykki hallitsi hienoisesti avauspuoliaikaa, toisen neljänneksen loppuun saatiin energiaa puolustukseen ja stopeista pääsimme juoksemaan nopeita. Kolmas neljännes alkoi Sykin hallinnalla ja ero kasvoi 15 pisteeseen. Jälleen kerran pojat osoittivat sitkeyttä ja taistelimme itsemme mukaan peliin. Lopussa Sykki laittoi kovia heittoja koriin, meidän heittojen kolistellessa rautoja."

Lauantaina 02-poikien joukkue matkusti Äänekoskelle, Huiman vieraaksi. Kapealla miehityksellä taistellut HNMKY pysyi kotijoukkueen kyydissä ensimmäiset 30-minuuttia. Viimeisellä neljänneksellä kapealla rotaatiolla pelannut vierasjoukkue väsyi (14-9) ja korintekeminen vaikeutui. Vierasjoukkueen pelin takkuillessa kotijoukkue laittoi pallot koriin läheltä koria ja vapaaheittoviivalta. Lopputulos 75-67 kotijoukkue Huiman hyväksi.

Päävalmentaja Kämpin kommentit Huima ottelusta: " Viikon toinen ottelu viiteen päivään, meillä oli edelleen paljon poissaoloja sairastumisten johdosta, matkaan saimme 7 pelaajaa. Pelisuunnitelmana oli hallita ottelun tempoa. Avauspuoliajalla toteutimme suunnitelmaa erittäin hyvin. Toisella puoliajalla yksinkertaisesti meiltä loppui bensa, Huiman saadessa paljon hyökkäyslevypalloja ja tehden niistä koreja. Lopussa yritimme vielä rikkomalla päästä mukaan, mutta Huima pisti kylmähermoisesti vapaaheitot koriin ja korjasi ansaitun voiton.  Olen erittäin ylpeä joukkueesta, pojat taistelevat todella hyvin vaikka lähtökohdat peleihin ovat olleet haastavia."

Joukkue pelaa seuraavan kotiottelunsa isänpäivänä 12.11 klo 13:15, kun MPH:lle saapuu MuKi, Munkkiniemestä, kannustusta tarvitaan!

u16 tytöt

(kuva Velimatti Ollilainen)

HNMKY:n U16-tytöt matkustivat sunnuntaina Tampereelle, Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappiottomana. Ottelu oli äärimmäisen kovatempoinen korinteko kisa, joka säilyi tasaisena ensimmäiset 20-minuuttia. Puoliajan jälkeen tempoa entisestään nostanut vierasjoukkue piti huolta pallosta ja viimeisteli tarkasti voittaen kolmannen erän (19-30). Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue yritti päästä otteluun mukaan, mutta vierasjoukkue ei antanut jo saavutettuaan johtoaan pois. Ottelun lopputulos 78-95 ja kaksi sarjapistettä HNMKY:lle.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi: "Tunnelma Tammelassa Pyrinnön vieraana oli hieno. Paikalle saapunut runsas Namikan fanijoukko näki erittäin korkeatempoisen koripallo-ottelun.

Pystyimme pitämään ottelussa kovaa tempoa mukana kokoonpanossa olleen 12 pelaajan ansiosta. Ottelu ratkesi meidän hyvin toteutettuun siirtymäpelaamiseen, pidimme paremmin huolta pallosta ja olimme tarkkoja viimeistelijöitä (2p 58%, 3p 29%, 1p 71%).

Puolustuksessamme haasteita toi Pyrinnön Teresa Seppälä, joka viimeisteli tarkasti tehden 26 pistettä ja hakien mm. 5 hyökkäyspään levypalloa. Hävisimme selvästi levypallotilanteet omalla korillamme. Tiesimme hyvin vastustajan vahvuudet sekä vaarallisimmat pelaajat, mutta emme pystyneet tekemään kotijoukkueen pelaamisesta niin vaikeaa kuin olisimme halunneet. Kaikki kunnia hyvin valmennetuille tamperelaisille, joiden uskon olevan korkealla sarjassa keväällä.

Tulevana sunnuntaina 12.11. Malmin palloiluhallille saapuu vieraaksemme PuHu Vantaalta. Ottelu alkaa klo 11:00. Tervetuloa kannustamaan Namika voittoon"!