Olet täällä

U16-tytöt SM-finaaliin

23.04.2018

HNMKY:n U16-tytöt pelasivat itsensä tiukkojen vaiheiden jälkeen ikäluokkansa SM-sarjan finaaliin.  Välieräsarjassa vastaan asettui runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Tampereen Pyrintö. Sarja alkoi lauantaina 21.4. Malmin Palloiluhallilla

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Välieräsarjan ensimmäisessä osaottelussa Malmilla nähtiin lauantai-iltapäivänä kovatempoinen playoffpeli. Ensimmäinen neljännes pelattiin tasaisissa merkeissä, kumpikaan joukkue ei saanut eroa luotua (14-14). Toisella kymmenminuuttisella kotijoukkue onnistui luomaan ottelussa itselleen edun kirjauttaen neljänneksen nimiinsä 25-12. Toisella puoliajalla vierasjoukkue Pyrintö pyrki tulemaan peliin mukaan, mutta rutinoitunut kotijoukkue säilytti toisella neljänneksellä hankkimansa johtoaseman ja nappasi ottelusta voiton lukemin 87-73.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ensimmäisestä osaottelusta:

"1. välierä-ottelu Malmin palloiluhallilla alkoi hermostuneesti ja jännitys näkyi molemmilla joukkueilla (1. erä 14-14). Voitimme 2. erän 25-12 ja pelimme alkoi vapautumaan. Pyrinnön Teresa Seppälä (37p/9lev/3s/1r/2t/12 kohdistunutta virhettä) pelasi upean pelin. Hän on tuottanut aina isoja haasteita meidän puolustukselle ja Pyrinnön levypallopelaaminen tuotti meille haasteita läpi ottelun.

Huikean 2. erän ansiosta kontrolloimme ottelua. Pyrintö kävi välillä lähellä, mutta meidän 12 pelaajan rotaatio ottelussa toi aina tarvittavaa ja arvokasta lisäenergiaa penkiltä! Ennakkoluulottomasti pelannut Hanni Harjanne toi korintekouhkaa ja levypallovoimaa penkiltä kentälle tullessaan".

Tilastoja:

Kati Ollilainen 23p/7lev/10s/5r/1t/5 kohdistunutta virhettä

Hanni Harjanne                        20p/8lev/1s/3r

Janette Aarnio                          15p/6lev/3s/3r

Maiju Sarajärvi                         12p/8lev/1s/2t

Sara Hakala                               11p/7lev

Toinen osaottelu pelattiin sunnuntaina legendaarisella Tammelan koululla. Ottelu alkoi kotijoukkue Tampereen Pyrinnön hallitessa ottelua (1. neljännes 28-23). Toisella kymmenminuuttisella vierasjoukkue löysi uusia väyliä korille ja pelasi puolustuspäässä äärimmäisen kovaa (9-22). Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue syttyi uuteen liekkiin ja kirjautti 3. neljänneksen numeroin 20-12. Viimeisellä kymmenminuuttisella pelattiin intensiivistä pudotuspelikoripalloa. Kumpikaan joukkue ei saanut helppoja koreja ja irtopalloista kamppailtiin viimeiseen asti. Loppusummerin soidessa tästä taisteltusta voittajana selvisi vierasjoukkue HNMKY. Loppulukemat 75-78.

Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Toinen välierä-ottelu alkoi tamperelaisten kovassa kannustusmyrskyssä. Tunnelma Tammelassa oli huikea.  Janette Aarnio teki hyvää työtä puolustuspäässä Teresa Seppälän kanssa, joukkueen antaessa taustatukea. Meillä ei ollut paras mahdollinen heittopäivä kaaren takaa (3p.10%), kun taas Pyrintö laittoi kovia kolmen pisteen heittoja sisään ratkaisuhetkillä. Fyysinen ja korkeatunnelmainen ottelu, jossa joukkueiden johtoasemat vaihtuivat ja ratkaisu nähtiin loppuhetkillä. Seppälä sai viimesekunneilla vielä tasoittavan yrityksen ja heiton ilmaan kaaren takaa, mutta se jäi vajaaksi.

Erinomaisesti valmennettu Pyrintö pelasi hienon välieräsarjan. Meillä oli ajoittain sarjassa erittäin vaikeaa tamperelaisten hyökkäyspään-ja levypallopelaamisen vuoksi.  Olen ylpeä joukkueesta! Pelaamme isolla sydämellä ja penkki elää joka tilanteessa äänekkäästi mukana. Voitto Tammelassa antaa lisää itseluottamusta joukkueelle kohti tulevaa finaalisarjaa Tapiolan Honkaa vastaan"!