U16-tytöille voitto, U16-pojille kotitappio

19.03.2018

HNMKY:n U16-ikäisten SM-sarjaottelut jatkuivat sunnuntaina, kun U16-tytöt kohtasivat Honka Greenin vieraskentällä. U16-pojat puolestaan pelasivat paikalliskamppailun Sykki:ä vastaan Malmin palloiluhallilla.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U16-tytöt kohtasivat SM-sarjaottelussa sunnuntaina Honka Greenin vieraskentällä. Kaksijakoinen ottelu alkoi tasaisesti, kummankin joukkueen vaihdellessa koreja tasatahtiin. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue sai pienen etuaseman ottelussa itselleen kovan höykkäämispelin ansioista. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue Honka oli päättänyt taistella ottelussa loppuun asti ja kirjautti kolmannen jakson nimiinsä lukemin 24-19. Viimeisellä kymmenminuuttisella kuitenkin korkealla rutiinilla pelaava HNMKY löysi uuden rytmin otteluun ja vei viimeisen erän selkein numeroin. Ottelun lopputulos 73-93. HNMKY venytti ottelussa voittoputkensa jo 16 voiton mittaiseksi.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua: "Olimme vaikeuksissa puolustuspään tilanteissa. Honka osui kaaren takaa, meni röyhkeästi korille ja pääsi vapaaheittoviivalle.

Hyvätunnelmainen kärkikamppailu Espoossa ratkesi meidän 4. erän tekemiseen (10-26). Lisäsimme intensiteettiä molemmissa kenttäpäädyissä. Pidimme pallosta parempaa huolta kuin vastustaja, olimme aktiivisia levypallotilanteissa ja esitimme katsojille jälleen yhteisöllistä syöttöpeliä (23 koriin johtavaa syöttöä).

Tulevissa harjoituksissa keskitymme erityisesti puolustuspään asioihin ja viimeistelytaitoihin. Sunnuntaina vieraaksemme MPH:lle saapuu RaLu. Ottelu alkaa klo 13:15. Tervetuloa kannustamaan Namikaa"!

Ilona Sutinen 4p/9lev

HNMKY:n U16-poikien SM-sarja urakka jatkui sunnuntaina paikalliskamppailulla Sykki:ä vastaan Malmilla. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, molempien joukkueiden joustessa kenttää voimakkaasti. Vierasjoukkue Sykki pääsi ottelussa niskan päälle ensimäisellä neljänneksellä muutamalla helpolla korilla. Toisella neljänneksellä kotijoukkue HNMKY sai puolustusrivejään tiivistettyä ja kirjautti neljänneksen nimiinsä numeroin 22-15. Toisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei päässyt karkumatkalle vaan koreja vaihdettiin päästä päähän tiuhaan tahtiin. Viimeisellä neljänneksellä Sykki pääsi kuitenkin rankaisemaan pallonmenetyksistä liikaa ja kotijoukkueen nousu rinnalle ja ohi jäi tällä kertaa näkemättä. Loppulukemat 87-92 Sykin hyväksi.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämppi kommentoi ottelua seuraavasti: "Annettiin vastustajalle liikaa tasoitusta pallonmentyksillä (24kpl). Aika-ajoittain pystyimme pelaamaan korkealla tasolla, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon asti. Vastustaja juoksi kenttää hyvin ja emme olleet täysin valmiita reagoimaan tarvittavalla tavalla."