Olet täällä

U16-tytöille voitto ja tappio

04.12.2017

HNMKY:n U16-tytöt pelasivat kahdella joukkueella kierrokset sunnuntaina molemmissa sarjoissaan. SM-sarjassa pelattiin kiivas kärkikamppailu, kun Tapiolan Honka saapui Malmille. Valtakunnallisessa I-divisioonassa HNMKY:n U16-tytöt vierailivat HyPo:n kotisalissa Martinhallissa.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Sunnuntaina pelatussa U16-tyttöjen SM-sarja ottelussa nähtiin kiivas kamppailu, kun ennen peliä sarjan kaksi tappiotonta joukkuetta kohtasi Malmilla. Kotijoukkue aloitti ottelun väkevästi ottaen ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen 19-13 johdon. Toisella ja kolmannella neljänneksellä koreja vaihdettiin tasatahtiin molemmissa päissä kenttää. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen hienoisessa johdossa (60-54). Viimeisessä erässä kotijoukkue löi kaasun pohjaan näyttävällä tavalla. Kovatempoisessa ottelussa väsynyt vierasjoukkue ei enää pystynyt vastaamaan kotijoukkueen hurjaan tempon nostoon. Viimeinen erä kirjattiin 34-7 kotijoukkueen hyväksi ja ottelun lopputulos 94-61.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua: "Korkeatunnelmainen kärkikamppailu kulki tasatahtia ensimmäiset kolme erää. Peli oli hermostunutta, jossa jännitys näkyi liikaa. Saimme erinomaisilla puolustuspään tilanteilla, hakien paremmin levypalloja ja onnistumisilla hyökkäyspäässä kaaren takaa (toisella puoliskolla 8 onnistunutta 3p-heittoa) lisää virtaa viimeiseen erään jonka veimme komeasti 34-7! Olen tyytyväinen erityisesti hyökkäyslevypallokamppailuun Hongan korilla. Voitimme espoolaisten korilla 26 hyökkäyslevypalloa, jaossa olleista 62 levypallosta. Hyökkäsimme laadukkaan pallonliikkeen ja syöttöketjujen kautta kohti koria hankkien pelissä yhteensä 28 vapaaheittoa. Ajoittain liipaisin on turhankin herkässä kaaren takaa, mutta kun osumme läheltä ja kaukaa niin meitä on vaikea pysäyttää hyökkäyspäässä.

Seuraavaksi sarjassa sunnuntaina 10.12. vierasottelu RaLun vieraana Tesoman palloiluhallilla. HOS"!

Tilastoja:

Janette Aarnio 21p/11lev/6s/6r/4 kohdistunutta virhettä

Kati Ollilainen 19p/6lev/9s/1t/4 kohdistunutta virhettä

Maiju Sarajärvi 15p/13lev/2s/2r/3t/5 kohdistunutta virhettä

Sara Hakala 9p/12lev/2r/2t/4 kohdistunutta virhettä

HNMKY U16-tyttöjen toinen joukkue pelasi kierroksen valtakunnallista I-divisioonaa Hyvinkäällä. Vierasjoukkue aloitti ottelun tahmeasti hyökkäyspäässä (1. neljännes 18-5). Toisella neljänneksellä hyökkäyspään tekeminen helpotti ja joukkue löysi selvästi rytmiään. Puoliajan jälkeen kentälle marssi sisuuntunut mustapaitainen lauma. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen luoma ero kaventui huomattavasti vierasjoukkueen hyvän puolustuspelaamisen ansiosta (3. neljännes 8-16). Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue yritti kiriä ottelun alussa syntynyttä eroa kiinni sitkeästi. Tällä kertaa kiri jäi kuitenkin hieman vajaaksi. Lopputulos 70-60 kotijoukkue HyPo:n hyväksi.

U16-tyttöjen valmentaja Emma Malm kommentoi ottelua seuraavasti: "Haastava alku, pelitilannekorit metristä 1.erässä 1/14. Saatiin rakennettua hyviä korintekotilanteita mutta ei osuttu myöskään kaaren takaa. Hyökkäyslevypalloissa oltiin kuitenkin erittäin aktiivisia ja puolustusta saatiin tiiviimmäksi 3.erässä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt 19 pinnan takaa-ajoasemassa ja lopulta hävittiin 10 pinnaa".