Olet täällä

U16-tytöille voitto ja tappio, U16-pojille vierasvoitto Kaarinasta

20.11.2017

U16-ikäisten valtakunnallisissa sarjoissaa pelattiin viikonloppuna täysi kierros. U16-tytöt pelasivat sunnuntaina kierroksen molemissa sarjoissaan. SM-sarjassa vierasottelussa vastaan asettui TuRi, kotiottelussa valtakunnallisessa I-divisioonassa LePy. U16-pojat matkustivat Kaarinaan, Ura Basketin vieraaksi.

kati tu16 (kuva Harri Vallila)

U16-tyttöjen valtakunnallisessa I-divisioonassa HNMKY 2 pelasi kotiottelunsa LePy:ä vastaan Malmin palloiluhallilla. Ottelu alkoi tasaisesti joukkueiden vaihdellen koreja vuorotellen. Ensimmäisen puoliajan jälkeen vierasjoukkue LePy oli muutaman pisteen niskan päällä. Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkueen lyödessä lisää vauhtia saaden kotijoukkueen hieman ulos mukavuusalueeltaan (3. erä 14-26). Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen taistelutahdon siivittämänä vuorostaan kotijoukkue hallitsi hetkellisesti kentän tapahtumia. Hyvän loppukirin kuitenkin jäädessä lyhyeksi vierasjoukkue kirjautti itselleen kaksi sarjapistettä lukemin 61-70.

U16-tyttöjen valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta: "Pelattiin hyvä ja tiukka ottelu. Erityisesti oltiin kovia hyökkäyslevypalloissa. Puolustuksen puhe oli ajoittain hyvää ja tällöin saatiin pakotettua vastustaja menetyksiin. Kuitenkin läheltä koria viimeistely takkusi jälleen. LePy teki kovia koreja läheltä sekä keskietäisyydeltä ja hoiti pelin itselleen 61-70".

Tilastoja:           Hanni Harjanne 18p/12lev/1r

Lumi Mustapää 11p/1s

Marilla Lehtinen 6p/8lev

Iiris Sillanpää 6p/5lev/1r

Siiri Paunonen 6p/5lev

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U16-tyttöjen SM-sarjassa puolestaan HNMKY 1 vieraili Turussa, TuRi:n kotisalissa. Vierasjoukkue HNMKY aloitti ottelun pirteästi voittaen ensimmäisen neljänneksen lukemin 10-29. Toisella neljänneksellä kotijoukkue alkoi löytämään omaa rytmiään, mutta rutinoitunut HNMKY piti eron kuitenkin taululla vahvalla puolustuspelaamisellaan. Ottelun loppu oli tasaisempaa vääntöä molemmissa päissä kenttää, mutta vierasjoukkueen luoma ero oli liikaa. HNMKY 1 jatkaa U16-tyttöjen SM-sarjassa tappioitta ottelun lopputuloksella 59-86.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Aloitimme terävästi puolustamalla tiiviisti ja hyökkäämällä laadukkaasti liikuttamalla palloa hyökkäyspäässä (1. erä 10-29). Kotijoukkue TuRi pyrki haastamaan meitä vahvoilla leikkauksilla ja ajamalla kovaa korille. Hävisimme paljon 1vs1-tilanteita ja turkulaiset tekivät helppoja layuppeja liikaa. Olen tyytyväinen levypallopelaamisen kehittymisestä ja hyökkäyspelaamisen tasoon. Pelaamme joukkueena molemmissa kenttäpäädyissä! Erityismaininnan saavat Kati Ollilainen, joka taistelee jokaisen irtopallon perään laittamalla esimerkillisesti kroppaa likoon oli taululla lukemat mitkä tahansa. Sekä Maiju Sarajärvi, joka haki tänään meille peräti 15 puolustuspään levypalloa!Seuraava ottelu MPH:lla 3.12. klo 11:00 alkaen. Vastassa toinen tappioton joukkue Tapiolan Honka Green. Kaikki paikalle kannustamaan"!

nikolaspu16 (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n 02-pojat jatkoivat omaa taivaltaan U16-poikien SM-sarjassa sunnuntaina kun vastaan asettui Kaarinan Ura. Vierasjoukkueena ottelussa pelannut HNMKY aloitti ottelun vääntäen tasaisesti kotijoukueen kanssa, kun molemmat joukkueet vielä hakivat rytmiään otteluun. Toinen neljännes edettiin myös tasaisissa merkeissä kotijoukkueen ollessa pienessä johdossa kokoajan. Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue löysi rytminsä puolustuspään muutosten kautta ja kirjautti neljänneksen nimiinsä luvuin 8-24. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue sai aikaseski pienimuotoisen kirin, mutta kolmannenlla neljänneksellä luotu ero säilyi ja vierasjoukkue HNMKY kirjautti ottelusta kaksi sarjapistettä lukemin 69-82.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämpin kommentit ottelusta: " Hieno ja erittäin tärkeä vierasvoitto, Littoisista ei ole koskaan helppo ottaa vierasvoittoa. Ottelun alussa olimme hyvin keskittyneitä toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin. Jakson edetessä hyökkäysestä loppui pallonliike ja aloimme puskemaan yksin Uran sumputtavaa puolustusta vastaam. Samoin puolustuspeli romahti totaalisesti ja Ura käytti sen todella hyvin hyväkseen tekemällä paljon helppoja koreja. Tauolla kerrattiin asiat ja kolmannella jaksolla olimme erittäin hyviä, etenkin levypallo -ja kollektiivinen hyökkäyspelaaminen olivat kauden parasta! Viimeisellä jaksolla kestimme hyvin Uran kirin ja saimme arvokkaat kaksi sarjapistettä matkaan!"