Olet täällä

U16-tytöille kaksi voittoa, U16-pojille komea kotivoitto

13.11.2017

U16-ikäisten SM-sarjassa pelattiin Malmin palloiluhallilla tuplakierros. U16-tytöt saivat vieraakseen PuHu:n Vantaalta ja U16-pojat puolestaan paikallisvastustaja MuKi:n Munkkiniemestä. U16-tyttöjen toinen joukkue kohtasi EBT:n U16-tyttöjen valtakunnallisessa I-divisioonassa.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U16-tyttöjen valtakunnallisessa I-divisioonassa HNMKY 2 pelasi oman ottelunsa sunnuntaina Espoossa EBT 2:sen vieraana. Teknisesta viasta johtuen ottelusta ei ole tarkempia tilastoja saatavilla. U16-tyttöjen valmentaja Emma Malm kommentoi ottelua seuraavin sanoin: "Taisteltiin tiukasti koko peli vaikka korin alta viimeistelyssä oli haasteita.  Muutaman kerran oltiin 10 pisteen takaa-ajoasemassa mutta kikkailemalla eri  puolustusmuodoilla sekä hyökkäyspään kovilla 3 pisteen koreilla saatiin kurottua ero aina kiinni. Kahdessa viimeissä erässä irtopallopelaaminen parani huomattavasti ja 4.erän lopussa saatiin kolmessa peräkkäisessä puolustuksessa stopit joista tytöt juoksivat eron 7 pisteeseen. Tämä riitti voittoon vaikka 15s ennen loppua EBT laittoi kolkin säkkiin. HNMKY:n tytöt hyökkäsivät kuluttamalla peliajan kellosta ja sinetöivät 51-55 voiton".

Malmilla puolestaan pelattiin SM-sarjan ottelu jossa HNMKY 1 sai vastaansa PuHu:n. Ensimmäisellä ja toisella jaksolla kotijoukkue näytti voimansa etenkin puolustuspäässä (puoliaika 45-13). Toisella puoliajalla vierasjoukkue sai hieman peliään auki, mutta kotijoukkue HNMKY ei päästänyt vierailijoita missään vaiheessa peliä iskuetäisyydelle. Lopputulos 81-52 ja HNMKY jatkaa sarjakärjessä tappiottomana viidellä voitolla.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit: "Halusimme keskittyä erityisesti levypallopelaamiseen ja onnistuimme siinä hyvin. Liikutimme palloa erinomaisesti ja hyökkäsimme epäitsekkäästi tekemällä hyviä valintoja hyökkäyspäässä.

Olemme vaarallinen joukkue liikuttaessamme palloa nopeasti ja osuessamme kaaren takaa kuten tänään 42% tarkkuudella (3p-heitot 11/26).

Jatkamme harjoittelua keskittyen erityisesti hyökkäyspään laatutekijöihin tiivistäen samalla puolustuspelaamistamme".

Tilastoja:           Maiju Sarajärvi 21p/12lev/2s/1r/1t

Jade Pohjonen 16p/2lev/7s/2r

Ilona Sutinen 11p/10lev/3s/4 kohdistunutta virhettä

Mette Rahiala 9p/8lev/1r

HNMKY:n U16-pojat pelasivat oman kierroksensa Malmin palloiluhallilla, kun vastaan asettui MuKi. Vaikean alkukauden rasittama kotijoukkue aloitti ottelun varovaisesti. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen peli oli hermostunutta ja heitot kolisivat ohi raudoista (puoliaika 29-28). Puoliaikatauon jälkeen kentälle ilmestyi täysin uusi joukkue. Hyökkäyspeli auetessa kotijoukkueen pelaaminen helpottui ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Hyvän toisen puolikkaan turvin kotijoukkue nappasi voiton ja kaksi sarjapistettä numeroin 86-64.

02-poikien päävalmentaja Kari Kämppi kommentoi ottelua seuraavin sanoin: "Hieno voitto ja olen erittäin onnellinen poikien puolesta, he saivat nyt palkinnon hyvästä työstä. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin hermostunutta ja ”kipsi” oli kova hyökkäyspäässä. Hyvän puolustuspelin ansiosta puoliaika pysyi tasaisena. Puoliajan jälkeen pojat tulivat hyvällä energialla ja itseluottamuksella peliin. Muutamat stopit puolustuksessa joista päästiin juoksemaan helpot korit laukaisi poikien hermoilun ja toisen puoliajan pelaaminen oli kauden parasta. Pallonliike oli erittäin hyvää ja olimme myös sopivasti epäitsekkäitä (21 syöttöä joukkueena). Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin HOS!"