U16-sarjoissa täysi kierros viikonloppuna

23.10.2017

Sunnuntaina U16-ikäisten valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin HNMKY:n osalta täysi kierros. U16-tyttöjen SM-sarjassa pelattiin paikalliskamppailu HNMKY 1 vs Helmi, U16-tyttöjen valtakunnallisessa I-divisioonassa HNMKY 2 sai vastaansa BC Nokian ja U16-poikien SM-sarjassa kiivas kamppailu kun Tapiolan Honka saapui Malmille.

U16-tytöt pelasivat MPH:lla kaksi ottelua sunnuntaina (kuva Harri Vallilla

(kuva Harri Vallila)

HNMKY  1 sai vastaansa sunnuntaina U16-tyttöjen SM-sarjassa paikallisvastustaja Helmi Basketin. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue otti hallinnan ottelusta ja etenkin hyökkäyspäässä heitot upposivat hyvällä prosentilla koriin (23-14). Toisella neljänneksellä vierasjoukkue pääsi mukaan peliin ja kirjautti jakson itselleen 19-25. Puoliajan jälkeen kotijoukkue löysi oman rytminsä hyökkäyspäässä ja ei antanut vierasjoukkueelle mahdollisuutta taistella ottelun voitosta.(3. erä 23-14 ja 4. erä 23-15). Ottelun lopputulos 88-68 ja kaksi sarjapistettä HNMKY:lle

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Hyökkäsimme monipuolisesti ja osuimme jälleen kaaren takaa hyvin (9 onnistunutta 3p-heittoa). Puolustuksessamme on paljon parannettavaa. Emme pääse vielä joukkueen yhdessä asettamiin tavoitteisiin ja vastustaja pääsee liian usein tekemään helppoja koreja. Odotan meiltä myös parempaa levypallopelaamista jatkossa. Pelaajista täytyy nostaa esille tänään erittäin tehokkaasti esiintynyt Janette Aarnio, joka merkkautti ottelussa triplatuplan tilastoihin. Sara Hakalan puolustuspeli (plusmiinus-tilasto +36), onnistumiset jälleen läheltä ja kaukaa tuoden 13pistettä joukkueelle. Huikeat 7 riistoa ja 1. erään heti 9 pistettä upottanut ottanut Jade Pohjonen sekä penkiltä kentälle voimaa tuonut Maiju Sarajärvi 14 levypallollaan ja 4 heitontorjunnalla".

Tilastoja: Janette Aarnio 37p/10lev/10r/5s/6 kohdistunutta virhettä

Sara Hakala 13p/3lev/2s/3r

Jade Pohjonen 13p/2lev/4s/7r

Maiju Sarajärvi 11p/14lev/2s/2r/4t

Aino Köninki 7p/3lev/5s

hanni-nokia

HNMKY 2 pelasi oman ottelunsa sunnuntaina myöhään Malmilla. Vieraaksi saapui BC Nokia. Kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti voittaen ensimmäisen erän 25-12. Vierasjoukkue Nokia ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan ottelua vaan pelasi vahvan toisen jakson kuroen eroa kiinni. Kolmas neljännes oli taas kotijoukkue HNMKY:n hallintaa(23-10).  Viimeisessä erässä vierasjoukkue kaivoi vielä yhden vaihteen peliinsä lisää ja ottelu kääntyi tiukaksi. Vierasjoukkueen hyvä kiri viimeisessä erässä ei kuitenkaan kantanut voittoon asti vaan pisteet jäivät malmille lukemin 70-69.

"Aikaisemmissa kauden otteluissa olemme olleet unten mailla otteluiden ensimmäiset puoliskot. Tänään heti pelin alkua lukuunottamatta käynnistyimme nopeasti ja veimme 1. erän 23-12 lukemin. BC Nokia on vahva, urheilullinen joukkue josta löytyy korintekovoimaa. Olimme vaikeuksissa puolustuspelaamisessa läpi ottelun. Menetimme myös paljon, mutta huikea levypallopelaamisemme antoi meille mahdollisuuden 1 pisteen voittoon tänään Malmilla kotiyleisön edessä" kommentoi Teijo Sandvik päivä toista ottelua.

Tilastoja: Hanni Harjanne 26p/16lev/4s/2r/4kohdistunutta virhettä

Siiri Paunonen 12p/8lev/2r/1t

Lumi Mustapää 12p/4lev/2r

Aleksandra Kauste 10p/5lev/2s/4r

Viola Maximkova 6p/3lev/3r/1t

Sunnuntaina pelattiin myös Malmilla kierros U16-poikien SM-sarjaa, kun HNMKY 02 sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Kotijoukkue HNMKY aloitti pelin hyvin ja hyökkäyspäässä hyvästä pallonliikkeestä saadut heittopaikat upposivat kiitettävillä prosenteilla. Ensimmäisen vahvan puoliajan jälkeen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 52-39 johdossa. Vierasjoukkue Honka tuli toiselle puoliajalle hyvällä peli-ilmeellä ja kotijoukkueen saavuttama johto kuroutui kiinni nopeasti(3. erä 18-33). Viimeisellä neljänneksellä vaihdettiin koreja tasaiseen tahtiin ja tällä kertaa vierasjoukkue laittoi oikeassa paikassa oikeat heitot koriin. Lopputulos Tapiolan Hongan hyväksi 94-98

teemu.u16pojat

02-poikien päävalmentaja Kari Kämpin kommentit ottelusta: "Niukka tappio harmittaa, mutta pelasimme tänään hyvän pelin. Tulimme peliin hyvin keskittyneenä ja valmiina pelaamaan. Hyökkäsimme epäitsekkäästi liikuttaen hyvin palloa. Puolustus päässä saatiin hyvin stoppeja, joista päästiin juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen 3. neljänneksellä kentällä oli vain yksi joukkue: Honka. Meidän kaikki energia ja keskittyminen jäi koppiin, hävisimme 1-1 tilanteita ja joukkuepuolustuksessa olimme myöhässä tilanteista. Samoin hyökkäyspäässä sorruimme likaa pomputteluun pallonliikkeen sijasta. Viimeiselle jaksolle taistelimme vielä itsemme mukaan peliin vaikean 3. jakson jälkeen. Ottelun lopussa meille tuli muutamia puolustusvirheitä, joista Honka rankaisi armotta ja korjasi voiton tiukan taistelun jälkeen. Saimme kokea karulla tavalla, että koripallopeli ei ole ohi puoliajalla vaan täytyy pelata vähintään 40 minuuttia."