U16-ikäisten valtakunnalliset sarjat käyntiin viikonloppuna

09.10.2017

U16-tytöt aloittivat valtakunnalliset sarjansa sunnuntaina. HNMKY 1 pelasi ottelunsa EBT:tä vastaan Espoossa ja HNMKY 2 omansa Malmin Palloiluhallilla Kouvolan Kouvoja vastaan. HNMKY 1 oli oivalla pelipäällä ja voitti ottelunsa 54-103 ja HNMKY 2 joutui tiukan taistelun jälkeen taipumaan Kouvoille 58-69.

U16-tytöt avasivat viikonloppuna valtakunnalliset sarjapelinsä (kuva Jaakko Köninki) U16-tytöt avasivat viikonloppuna valtakunnalliset sarjapelinsä (kuva Jaakko Köninki)

HNMKY 2 pelasi avausottelunsa Kouvoja vastaan sunnuntaina. Pelin alku oli tahmeaa hyökkäämistä kotijoukkueelta ja vierasjoukkue Kouvot pääsi iskemään pallonmenetyksistä helppoja koreja(1. erä 14-26). Kotijoukkue kohenti otteitaan ja näytti omalla pelaamisellaan ettei ollut valmis luopumaan ottelun voitosta vaan yltyi taistelemaan. Kotijoukkueen hyvä tasonnosto ja kiri ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti ja vierailija Kouvot kirjautti voiton 58-69.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua seuraavasti: "Tiesimme Kouvojen olevan vaarallinen ja hyvin valmennettu joukkue. Olimme aivan liian hermostuneita alussa ja jännitys näkyi erityisesti 1. erässä huonoina valintoina kentällä (14-26).

Ottelun kolme seuraavaa erää kamppailimme tasaväkisesti kouvolalaisia vastaan (11-8, 14-20 ja 19-15), mutta valitettavasti heikko 1. erä varjosti koko ottelua.

Ottelu päättyi tappioon 58-69 lukemin. Voitimme levypallot 50-31 (hyökkäyslevypallot 14-7), mutta menetimme  palloa usein omien heikkojen valintojen kautta (menetykset 32-27). Kouvot pääsi tekemään paljon enemmän helppoja koreja ottelussa ja ansaitsi voiton.

Kun parannamme pelirohkeutta ja alamme osua tarkemmin kaaren takaa (3p-heitot 3/24) , niin olemme vahva joukkue tässä sarjassa"!

U16-tyttöjen toinen joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina Espoossa, SM-sarja-avauksessa vastaan asettui EBT. Ottelu oli ensimmäisen puoliajan tasaista vääntöä molemmissa päissä kenttää. Toisella puoliajalla HNMKY teki selvän ryhtiliikkeen ja otti kuskin paikan ottelussa. Vierasjoukkueen hyvä runi kesti koko toisen puoliajan ja ottelun lopputulos merkattiin 54-103 vierasjoukkueen hyväksi.

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta: "Vastaamme asettui tuttu kotijoukkue EBT, jonka olimme jo kahdesti tällä kaudella kohdanneet. Ottelun alku oli hyvin samantyyppinen kuin aiemmat kauden kohtaamiset. Tasaväkistä kamppailua molemmissa päissä kenttää (puoliajalla 29-35 vierasjoukkueelle).

Puoliajalla teimme muutoksia puolustukseemme ja painotimme korille menemistä hyökkäyspäässä. Ottelun toinen puolisko oli meiltä huomattavasti rohkeampaa ja aloitteen tekevää koripalloa. Pelaajat toteuttivat upeasti sovittuja asioita vieden 3. erän 9-35 ja 4. erän 16-33 lukemin. Ottelu päättyi lopulta 54-103 lukemiin.

Erityisen tyytyväinen olen keskittymisen tasoon ottelun toisella puoliskolla. Puoliajalla menetysmäärämme oli 11, kun koko ottelussa menetimme palloa 13 kertaa. Haluamme pitää vauhtia kentällä ja kaksi menetystä viimeiseen 20 minuuttiin on hieno lukema".

U16-pojat avasivat sarjakautensa sunnuntaina (kuva Harri Vallila) U16-pojat avasivat sarjakautensa sunnuntaina (kuva Harri Vallila)

U16-pojat avasivat oman sarjansa sunnuntaina kotiottelulla HyPoa vastaan. HyPo oli selvästi valmistautunut otteluun ja tuli todella näyttävästi ottelun alkuun. Kotijoukkue oli vaikeuksissa vastustajan aktiivisen puolustuksen kanssa ja vierasjoukkue hallitsi ottelua ensimmäisen puoliajan (12-14) ja (13-23). Toisella puoliajalla kotijoukkue sai onnistumisia ja pääsi peliin mukaan. Vierasjoukkue oli kuitenkin myös valmis vastaamaan kotijoukkueen tempon nostoon. Kotijoukkue pääsi viimeisellä kahdella viimeisellä minuutilla yllättämään sitkeän ja uhrautuvaisen puolustamisen ansiosta ja kirjautti itselleen voiton (65-61)

02-poikien päävalmentaja Kari Kämpin kommentit sarja-avauksesta: "Kauden avauspeli oli erittäin fyysinen vääntö. Ensimmäisellä puoliajalla olimme erittäin hermostuneita ja passiivisia. Tästä kunnia menee täysin vastustajalle, HyPo oli paljon valmiimpi pelaamaan ja he olivat erittäin hyviä etenkin puolustuspäässä. Emme pystyneet vastaamaan heidän pelikovuuteen. Hyökkäyspäässä HyPon palloscreen pelaaminen aiheutti meille paljon ongelmia olimme koko ajan jäljessä tilanteissa ja jouduimme rikkomaan( HyPo:n 20 vapaaheittoa ). Toiselle  puoliajalle vaihdoimme paikkapuolustukseen, joka alkoi tuottaa 4. jaksolla tulosta. Puolustuksen stopeista pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Toisen puoliajan nousu oli osoitus joukkueen sitkeydestä ja siitä ettei luovutettu. Jatkossa meillä on vielä paljon töitä edessä etenkin palloscreen puolustuksessa, pallon liikkeessä ja hyökkäyspään laatutekijöissä."