SM-karsinnat auki U16-ikäisten ensimmäisellä kierroksella.

11.09.2017

Helsingin NMKY esiintyi kuluneena viikonloppuna U16-ikäisten tyttöjen ja poikien SM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella kahdella joukkueella. Tyttöjen puolella HNMKY 2 selvitti tiensä jatkoon ja poikien puolella HNMKY P03 karsiutui kahden pelin jälkeen. HNMKY 1 ja HNMKY P02 aloittavat karsintaurakkansa kahden viikon päästä suoraan toiselta kierrokselta.

21175881_1835818436432495_858307783_n

HNMKY:n -03 poikien karsinnat järjestettiin viikonloppuna Malmin palloiluhallilla. Joukkue kohtasi avausottelussaan BC Nokian ja toisessa pelissä YMCA Heinolan. Molemmmista peleistä joukkue merkkautti itselleen tappion, mutta tappioista huolimatta viikonloppuna oppia karttui rutkasti.

HNMKY -03 poikien päävalmentaja Eero Levä kommentoi karsintaviikonloppua seuraavasti: "Kahdesta tappiosta huolimatta viikonloppu oli opettavainen ja ajoittain pelasimme todella hyvää korista. Ensimmäisessä ottelussa kohtasimme BC Nokian. Ensimmäisellä puoliajalla haastoimme vastustajaa hyvin ja oman pelitavan toteuttaminen onnistui. Puoliajalle lähdimme BC Nokian johtaessa 49-37. Toisella puoliajalla Nokia sai otteen pelistä ja vastustajan fyysisyys alkoi näkyä yhä useampana nukahduksena puolustuspäässä. Loppulukemat 95-56 Toisessa pelissä kohtasimme lauantaina Turun Namikalle hävinneen YMCA Heinolan. Avauspuoliskolla pidimme vastustajan avainpelaajat hyvin kurissa, saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan siirtymähyökkäyksiä. Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 26-26. Toisella puoliskolla peli jatkui tasaisena vääntönä. Meille sattui muutamia nukahduksia puolustuspäässä, joista Heinola rokotti helpoilla koreilla. YMCA Heinolalle seitsemän pisteen voitto 61-54. Karsintalohkostamme toiselle kierrokselle selvitti tiensä TuNMKY ja BC Nokia. Onnittelut molemmille joukkueille."

21586075_1851107051570300_1693040064_n

HNMKY 2 selvitti tiensä toiselle kierrokselle! (kuva Velimatti Ollilainen)

U16-ikäisten karsinnoissa tyttöjen puolella HNMKY 2 pelasi omat pelinsä puolestaan Nokialla legendaarisessa Nokian palloiluhallissa. Tytöt voittivat avausottelussaan lauantaina Uudenkaupungin Korihait 69-62 ja sunnuntaina Salon Vilppaan numeroin 72-60.

U16-ikäisten tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik päävalmentaja kommentoi joukkueensa karsintoja seuraavasti: "Tiesimme, että Nokialta poistuu kaksi erittäin pettynyttä joukkuetta karsintaturnauksen jälkeen. Tämä näkyikin joukkueiden ollessa tasaisia. Painotimme jatkuvaa 100% keskittymistä, hyvää joukkuepuolustusta, kamppailupelaamista ja siirtymäpelaamista. Onnistuimme edellä mainituissa asioissa. Liikutimme palloa hyvin joukkueena ja pelasimme pitkiä "ehjiä"  jaksoja pitäen synkät hetket lyhyinä.

Olen ylpeä pelaajista ja tuloksesta. Tämä mahdollistaa usealle pelaajalle mahdollisuuden pelata U16-ikäisten tyttöjen valtakunnallista sarjaa. Pitkän tauon jälkeen Helsingin NMKY:llä on jälleen kaksi valtakunnallista joukkuetta U16-ikäisten valtakunnallisissa sarjoissa. HOS"!