U14-ikäisten kaikilla kolmella joukkueella SM-turnaus viikonloppuna

12.03.2018

HNMKY:n U14-ikäisten kaikki SM-sarjaa pelaavat joukkueet olivat vauhdissa menneenä viikonloppuna. U14-tyttöjen White joukkue pelasi turnauksen kotonaan lauantaina, Black joukkue pelasi puolestaan ottelunsa Kotkassa. U14-pojat pelasi turnauksensa Espoossa.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U14-tyttöjen White joukkue pelasi turnauksen lauantaina Malmin Palloiluhallilla, kun vastaan asettui Catz, Lappeenrannasta ja Äänekosken Huima. Ensimmäisessä ottelussa Catz oli odotetun kova ja hieman edellä tilanteissa. Loppulukemat 29-81. Toisessa ottelussa Huimaa vastaan turnausemäntä HNMKY oli jo paremalla jalalla mukana pelissä. Ottelu päättyi hyvästä taistelusta huolimatta Huiman 60-29 voittoon.

U14-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit kotiturnauksesta :" Olimme 1. puoliskon Catziä vastaan liian pelokkaita. Sovimme puoliajalla, että pelaamme rohkeammin hyökkäyspäässä. Voitimme ottelun 3. erän. Pystyimme vastaamaan Catzin pelinopeuteen yhden erän verran.

Toisessa ottelussa Huimaa vastaan kamppailimme 1. puoliskon tasaväkisesti.Toisella puoliskolla väsyimme ja tämä näkyi eniten hyökkäyspään viimeistelytilanteissa.Kaiken kaikkiaan yrittämisen taso oli korkealla läpi turnauksen ja saimme taas lisää oppia tulevaisuutta varten."

U14-tyttöjen Black joukkue pelasi puolestaan turnauksensa legendaarisella Steveco-areenalla, Kotkassa. Vastaan asettui JäNMKY ja turnausemäntä PeKa. Ensimmäisessä ottelussa U14-tytöt kamppailivat JäNMKY:ä vastaan. HNMKY oli ottelussa niskan päällä lukuunottamatta toista neljännestä, jonka JäNMKY voitti. Loppulukemat HNMKY:n hyväksi lukemin 63-84. Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui PeKa. PeKa pysyi  ottelussa kotijoukkueeksi merkatun HNMKY:n tahdissa ensimmäiset 30-minuuttia. Viimeisellä kymmenminuuttisella Namikalaiset olivat kylmähermoisia ja eivät antaneet PeKa:lle mahdollisuutta voittaa ottelua. Loppunumerot 82-64 HNMKY:n eduksi.

U14-tyttöjen valmentaja Emma Malmin kommentit turnauksesta: "Mukavaa että päästiin pelaamaan näinkin hienoissa puitteissa Karhuvuoren urheilutalolla. Joukkueen tavoitteena molemmissa otteluissa oli hallita levypalloja molemmissa päissä kenttää ja mennä jokaiseen irtopalloon joka oli tarjolla. Pelaajat toteuttivat tätä hyvin ja päästiin juoksemaan nopeita. Lisäksi 5vs5 hyökkääminen oli monipuolista ja korintekotilanteita saatiin maltillisen joukkuehyökkäämisen kautta luotua lähelle koria, unohtamatta hyvin pelattuja kolmen pisteen heittopaikkoja. Tytöt hoitivat joukkueena kaksi hienoa voittoa"

HNMKY:n U14-poikien päävalmentaja Eero Levä summasi turnausviikonlopun ottelut seuraavasti: "U14 pojat pelasivat kolmannen SM turnauksen Espoossa. Vastassa olivat turnauksen järjestäjä EBT ja Masu Basket. Molemmat joukkueet ovat tuttuja vastustajia vuosien takaa ja tiedossa oli, että pärjääminen otteluissa vaatisi ehjää pelaamista omien taitojen ylärajoilla ja äärimmäisen korkealla taistelutahdolla.
Päivän ensimmäisessä pelissä vastassa oli kotijoukkue EBT. Ensimmäisellä puoliajalla emme päässeet omaan parhaaseen tasoon kaksinkamppailupelaamisessa ja EBT rankaisi surutta kaikista pehmeästi pelatuista tilanteista. Toisella puoliskolla pelaajat nostivat omaa tasoaan ja pelasivat rohkeammin. Seurauksena oli laadukkaampaa pelaamista kun useampi pelaaja rohkeni voittaa 1v1 tilanteita. Kunnia kovalle vastustajalle, loppulukemat 95-44 Ebt:lle.
Lyhyen tauon jälkeen toisessa pelissä vastaan asettui Masu. Meillä oli läpi pelin vaikeuksia Masun aloittavaa viisikkoa vastaan, mutta vaihtopenkkiä vastaan pelasimme tasaisesti. Loppulukemat 55-85 Masulle ja onnittelut voitosta."