Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin menneenä viikonloppuna kolme ottelua.

08.10.2018

19-vuotiaat hakivat selkeän vierasvoiton EBT:stä luvuin 39-71. 17-vuotiaat avasivat kautensa vierasottelulla Tapiolan Honkaa vastaan, jossa tällä kertaa kotijoukkue Honka vei pidemmän korren lukemin 79-77. 15-vuotiaat kävivät ryöstöretkellä Tikkurilassa TikS:in vieraana, ottelu päättyi HNMKY:n eduksi luvuin 43-63.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U19-tytöt pelasivat lauantaina vierasottelun EBT:n kotihallissa Espoonlahdessa. Ottelu alkoi vierasjoukkue HNMKY:n ottaessa kuskin paikan kotijoukkueen vielä hakiessa pelirytmiä ja näin ensimmäinen jakso 9-20 vierasjoukkueelle. Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja puoliajalle mentiin HNMKY:n johtaessa 23-38. Kolmas jakso mentiin tasaisissa merkeissä ja erä hienoisesti vierasjoukkueelle 10-15. Neljännellä jaksolla HNMKY jatkoi siitä mihin oli ensimmäisellä jaksolla jäänyt ja tahditteli ottelun voittonumeroiksi lukemat 39-71.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta:

”Annoimme kotijoukkueen tehdä 39 pistettä ja säilytimme hyvän puolustuspeli-ilmeen 40 minuuttia. Olen siitä erityisen tyytyväinen. Keskitymme tulevissa harjoituksissa levypallopelaamiseen ja pallosta huolta pitämiseen.”

U17-tytöt aloittivat kautensa vierasottelulla Tapiolan Honkaa vastaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kotijoukkueen kuitenkin ollessa hieman etevämpi ja näin ensimmäinen jakso 28-20 kotijoukkue Hongan hyväksi. Toisella jaksolla vierasjoukkue HNMKY sai hiukan paremmin juonen päästä kiinni ja näin puoliajalle mentiin lukemissa 46-46. Kolmannella jaksolla kotijoukkue petrasi puolustustaan ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemissa 66-58. Viimeisellä jaksolla vierasjoukkue HNMKY taisteli viimeiseen asti voitosta mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt ja päätös summerin soidessa taululla Hongan hyväksi numerot 79-77.

Hävisimme jokatoisen levypallotilanteen omassa päädyssä, joten emme ansainneet voittoa vaikka voittoheitto meillä olikin ilmassa. Honka oli tänään parempi ja ansaitsi voiton. Meillä on paljon parannettavaa, otamme tästä pelistä kaiken opin mukaamme ja jatkamme nöyrää harjoittelua.”

U15-tytöt aloittivat Robert Petersen Cup taipaleensa vierasottelulla TikS:iä vastaan. Ottelun ensimmäinen puolisko mentiin tasaisissa tunnelmissa ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen hienoisessa johdossa lukemin 27-26. Kolmannella jaksolla vierasjoukkue HNMKY sai nostettua oman tekemisensä intensiteettiä ja vei näin jakson lukemin 5-19. Viimeisellä jaksolla HNMKY jatkoi siitä mihin oli edellisellä jaksolla jäänyt ja viimeisteli ottelun voittonumeroiksi lukemat 43-63.

Upea effort jokaiselta pelaajalta 3. neljänneksen tekemisessä. Olimme aloitteen tekeviä puolustuksessa, kamppailimme irtopalloista ja lisäsimme tempoa hyökkäyksessä. Tämä oli ottelun käännekohta. Tavoitteena on pitää pallosta parempaa huolta jatkossa. Se tulee hyvän harjoittelun myötä mukaan peleihin.”