Tyttöjen valtakunnallisissa peleissä kolmen kotipelin viikonloppu

15.10.2018

19-vuotiaat kamppailivat kotivoiton Kouvoista lukemin 78-70. 17-vuotiaat saivat vieraakseen Ringsiden, joka tällä kertaa oli hieman etevämpi luvuin 62-88. 16-vuotiaat avasivat kautensa kotivoitolla Feeniks Basketista, ottelu päättyi HNMKY:n eduksi luvuin 66-53.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

19-vuotiaat saivat lauantaina vieraakseen Kouvot. Ottelun 1. neljännes alkoi kotijoukkueen ottaessa hienoisesti kuskin paikan (20-12). 2. neljänneksellä vierasjoukkue Kouvot pääsi otteluun paremmin mukaan ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 40-38. Toisella puoliskolla Kouvot jatkoivat siitä mihin olivat 2. neljänneksellä jääneet ja näin viimeiselle neljännekselle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 56-58. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue petrasi puolustustaan ja tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelu päättyi kotijoukkueelle 78-70.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta:

"4. neljänneksen puolustusasenne oli ottelun ratkaisu. Ansaitsimme voiton tasaisessa ottelussa, koska teimme töitä enemmän kuin vastustaja viimeisellä kymmenminuuttisella."

17-vuotiaat saivat tällä kertaa vastaansa Ringsiden. Ottelu alkoi taisissa merkeissä molempien puolustaessa hyvin sekä onnistuessa hyökkäyspäässä ja näin puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 26-38. 3. neljännekselle vierasjoukkue tuli erittäin agressiivisesti pitäen kovaa tempoa yllä ja viimeiselle neljännekselle lähdettiinkin vierasjoukkueen johtaessa 44-73. Ottelun viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue pystyi vielä parantamaan hieman otteitaan ja ottelun loppulukemiksi jäivät 62-88 Ringsiden hyväksi.

"Ringsiden tempotaso ja kaksinkamppailupelaaminen olivat liikaa meille. He voittivat ansaitusti ja olivat paljon parempia tänään. Meidän täytyy tehdä töitä ja parantaa 1vs1 pelaamistamme."

Ohessa linkki ottelun tilastoihin:

16-vuotiaiden sarja-avauksessa vastaan asettui Feeniks Basket. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien puolustaessa kurinalaisesti ja hyökäten iloisesti. Puoliajalla lukemat kotijoukkueen hyväksi 42-28. Ottelun toisella puoliskolla peli pysyi tasaisena loppuun asti ja loppulukemat 66-53 HNMKY:n eduksi.

"Toteutimme erinomaisesti asioita hyökkäyspäässä. Loimme hyviä heittopaikkoja erinomaisen pallonliikkeen kautta läpi ottelun Feeniksin vaihdellessa puolustusmuotoaan. Feeniks puolusti kurinalaisesti läpi ottelun hakien ahnaasti hyökkäyslevypalloja ja tulee olemaan sarjassa vaikea joukkue voittaa. Puolustuspelaamisemme on mennyt hurjasti etenenpäin ja ilman sitä emme olisi tänään voittaneet."