Olet täällä

Poikien valtakunnallisissa sarjoissa yhden voiton ja kahden tappion viikonloppu

12.11.2018

Poikien valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin viikonloppuna kolme vierasottelua. U19-pojat hakivat arvokkaan voiton Kotkasta lukemin 80-106. U16- ja U15-pojat matkasivat yhdessä Säynätsalon kautta Äänekoskelle vierasotteluihin. U16-pojat joutuivat toteamaan Huima-Riennon tällä kertaa paremmaksi lukemin 67-55. U15-pojat tekivät voitavansa Äänekosken Huiman vieraana, mutta tällä kertaa kotiintuomisina 104-71 tappio.

Kuvassa: Niklas Vallila, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Niklas Vallila, Kuva: Harri Vallila

U19 pojat kohtasivat sarjataulukossa toisena majailevan KTP:n. HNMKY sai otteluun lentävän lähdön vieden ensimmäisen neljänneksen peräti 11-32. Toisen neljänneksen aikana KTP sai paremmin otetta omaan pelaamiseen ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 33-58. Ottelun kolmas neljännes oli jälleen namikan selvää hallintaa (19-33). Viimeinen neljännes oli selkeästi KTP:n hallinnassa, mutta tässä vaiheessa ero oli jo sen verran iso, että sillä ei ollut vaikutusta ottelun lopputulokseen. Arvokkaat sarjapisteet ja upea voitto Helsingin NMKY:lle lukemin 80-106.

Valmentaja Timo Saukkolan analyysi pelistä: Onnistuimme tyrmäämään vastustajan ensimmäisellä neljänneksellä jonka jälkeen ote hieman herpaantui. Ensimmäisellä ja kolmannella neljänneksellä teimme niitä asioita hyvin mitä olemme harjoitelleet, täytyy olla ylpeä pelaajista. Hieno voitto!”

Kuvassa Ian Uwamungu, Kuva: Harri Vallila Kuvassa Ian Uwamungu, Kuva: Harri Vallila

U16 pojilla oli vaikea ottelu Huima-Riennon vieraana. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia edettiin tasaisissa merkeissä, mutta sitten jotain tapahtui namikan pelaamisessa. Kamppailupelaaminen lopahti täysin ja joku kävi laittamassa kannen namikan korin päälle. Seurauksena käsittämätön 17-0 juoksu Huima-Riennolle ja ensimmäiselle tauolle siirryttiin lukemissa 19-7. Toinen neljännes edettiin myös Huima-Riennon hallinnassa ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 38-22. Puoliajan jälkeen kentälle marssi sisuuntunut namikalauma. Puolustus oli paljon aggressiivisempaa ja puolustuksen stoppeja onnistuttiin kääntämään helpoiksi koreiksi. Neljännes HNMKY:lle 13-21 ja lukemat viimeiselle neljännekselle lähdettäessä 51-43. Ottelun viimeinen neljännes oli tasaista vääntöä. Aina kun namika onnistui pääsemään astetta lähemmäksi onnistui Huima-Riento laittamaan palloa pussiin eikä vierasjoukkue päässyt enää kahdeksaa pistettä lähemmäksi. Onnittelut voitosta Huima-Riennon joukkueelle.

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Lukuun ottamatta pelin ensiminuutteja olimme koko ensimmäisen puoliajan todella passiivisia molemmissa päädyissä. Huima-Riento vei hyökkäyslevypalloja mielin määrin ja puhkoi meidän puolustusta järjestäen. Toisella puoliajalla onnistuimme nostamaan intensiteettiä hetkittäin ja saimme puolustuksen stopeista luotua helpompia korintekopaikkoja. Saimme eron kurottua muutaman kerran kahdeksaan pisteeseen, mutta sitten tuli taas nukahduksia, joista vastustaja rokotti armotta. Tämä oli hyvä oppitunti meille kaikille. Jokaisen pitää katsoa peiliin, erityisesti valmentajan ja miettiä miksi emme olleet valmiina kamppailemaan läpi ottelun. Onnittelut voitosta Huima-Riennolle.”

xHNMKY_18092018_MV_0033

U15 pojat pelasivat Robert Petersen Cupin ottelun Äänekosken Huiman vieraana. Erityisesti ottelun alku oli Huiman hallintaa ja namikalla oli vaikeuksia pysäyttää Huiman avainpelaajia. Pelin edetessä HNMKY vastasi paremmin pelikovuuteen ja pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. Toinen puoliaika oli paljon tasaisempaa pelaamista. Namika kamppailu paremmin puolustuspäässä ja hyökkäämiseen tuli reilusti rohkeutta lisää. Hyvää kokemusta joukkueelle kovista peleistä, vaikka tällä kertaa voitto meni selvin lukemin 104-71 Äänekosken Huiman hyväksi.

Valmentaja Tuure Takalan kommentit ottelusta: ”Ottelun alussa ei oltu ihan valmiita vastaamaan vastustajan kovuuteen ja nopeuteen. Päästettiin muutama helppo kori omiin ja oltiin pehmeitä levypalloissa. Alussa hyökkäyspäässä ei tehty aloitteita ja pelattiin vähän liian passiivisesti. Toisella puoliajalla parannettiin hyökkäyspäässä paljon tekemistä. Uskallettiin hyökätä ja käytettiin vapaat paikat. Puolustus päässä jäätiin tällä kertaa vähän liian pieniksi, mutta toisen puoliajan hyökkäyspelaaminen näytti ajoittain todella hyvältä.”